Încep lucrările de canalizare la Turburea

Primăria Turburea va demara lucrările de canalizare începând de săptămâna viitoare. Valoarea investiţiei se ridică la suma de 8,1 milioane de lei. Termenul de execuţie al lucrărilor este de trei ani. Edilul local speră că până la sfârşitul anului, localnicii din satul Poiana să beneficieze de gaze naturale, deşi cei de la Distrigaz tărăgănează încheierea actului adiţional. Nu numai introducerea reţelelor de utilităţi constituie o prioritate pentru autorităţile locale, ci şi reabilitarea drumurilor comunale.

Autorităţile locale au finalizat licitaţia privind atribuirea lucrărilor de canalizare. Potrivit primarului Ion Bârcă, lucrările vor fi demarate începând de săptămâna viitoare. „Am publicat licitaţia pe SEAP, dar n-am avut decât un singur participant. Lucrările s-au atribuit şi sperăm ca începând cu data de 1 septembrie să fie demarate. Potrivit contractului încheiat între Primăria Turburea şi Ministerul Dezvoltării, finanţarea pentru execuţia reţelei de canalizare este de 8,1 milioane de lei. Reţeaua de canalizare va avea 16 kilometri şi va trece prin satele Turburea, Şipot şi Spahii de Sus”, a declarat Ion Bârcă, primarul comunei Turburea.

Edilul local a făcut demersuri şi pentru extinderea reţelei de gaze naturale în speranţa că, până la sfârşitul anului, vor reuşi să se racordeze gospodăriile din satul Poiana. Chiar dacă la nivelul comunei există reţea de gaze naturale, furnizorul Distrigaz tărăgănează încheierea unui act adiţional. „Vrem să încheiem un act adiţional cu cei de la Distrigaz pentru a putea racorda la reţeaua de gaze naturale gospodăriile din Poiana, până la şcoală. Avem aprobare pentru o reţea de 17 kilometri, din care pe 5 kilometri există gaze naturale în Turburea. Cu toate acestea, cei de la Distrigaz nu par prea interesaţi de extinderea reţelei. Probabil se tem că vor fi costuri mari, iar oamenii nu se vor racorda la reţea şi se vor încălzi tot cu lemne”, a declarat Ion Bârcă.

Acesta speră să primească un răspuns din partea Distrigaz până la sfârşitul acestei luni. „Am ajuns la o înţelegere cu ei în sensul ca la sfârşitul lunii august, când vor veni din concediu, să le dau un telefon şi să-mi dea un răspuns clar, dacă vor face sau nu actul adiţional”, a menţionat primarul Bârcă.

DRUMURI

Primăria Turburea va începe şi lucrările de reabilitare a drumurilor comunale, o parte a acestora fiind afectate de ploi. „În aceste zile vom începe lucrările de asfaltare a drumului Spahii de Sus, urmând ca apoi să reabilităm şi drumurile de la Butişoara şi Ilineşti, drumuri afectate de ploile din ultima perioadă”, a declarat Ion Bârcă.

Vizualizări: 151

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: