Încep negocierile pentru salariile din CE Oltenia. Ce așteptări au liderii de sindicat

Liderii de sindicat și directorii din Complexul Energetic Oltenia se vor pune, în această săptămână, la aceeași masă. Vor avea loc primele discuții pe marginea actului adițional ce va stabili salariile minerilor și energeticienilor din cadrul companiei. 

Liderii de sindicat nu au vrut să dezvăluie strategia cu care vor merge la discuții, însă cei de la Sindicatul Mine Energie Oltenia au declarat că vor să obțină câștiguri mai mari decât anul trecut pentru salariații companiei. "Vom aștepta o prima întâlnire. Se va discuta în cadrul comisiei de negociere. Vor fi prezente toate sindicatele. Știm foarte bine ce ne dorim. Nu putem sa divulgăm strategia și tot ce ne dorim pentru salariați. Ne dorim cu certitudine sa obtinem maximum posibil și ne vom bate să-l obținem. Câștigurile nu trebuie sa fie mai mici decât anul trecut", a explicat Gabriel Căldărușe, președintele Sindicatului Mine Energie Oltenia. 

Cât privește proiectul de venituri și cheltuieli care ar fi fost deja conturat de Directoratul companiei, Căldărușe a declarat că va fi, cu siguranță, modificat dacă nu prevede câștiguri substanțiale pentru mineri și energeticieni. 

Unii lideri de sindicat au vorbit despre cel puțin 1.000 de lei în plus pe care îi doresc în buzunarul salariaților din aprilie încolo, când ar trebui să intre în vigoare actul adițional la Contractul Colectiv de Muncă. 

"Orice proiect poate fi modificat. Obligația noastră, ca lideri de sindicat, e sa ne batem pentru drepturile salariaților și să obținem drepturi cât mai mari pentru aceștia", a mai spus Căldărușe, într-un interviu la Radio Infinit.

Vizualizări: 3,022

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: