Începe anul universitar. Vești proaste pentru profesori!

Studenții UCB sunt așteptați în data de 30 septembrie la festivitățile de deschidere a noului an universitar, organizate la sediul din cartierul Debarcader. Sunt așteptați pe băncile facultății peste o mie de studenți. Anul universitar nu începe însă cu vești prea bune pentru profesorii care predau la Universitatea ”Constantin Brâncuși” din Târgu Jiu.

Un număr de 1.075 de studenți s-au înscris în acest an la cursurile Universității ”Constantin Brâncuși”. Dintre aceștia doar 130 au solicitat și un loc de cazare în internatul universității, însă locuri disponibile sunt 120. Reprezentanții UCB spun însă că se vor găsi soluții de cazare pentru toți studenții. ”În acest an universitar sunt așteptați peste o mie de studenti, mai exact 1.075 cumulați din cele două sesiuni de admitere, cea din vară și cea din toamnă. În momentul de față avem undeva la 120 de locuri de cazare, cereri de cazare sunt 130 însă cu siguranță vom reuși să le onorăm pe toate, ca în fiecare an”, a spus Oana Popescu, purtătorul de cuvânt al UCB.
Anul universitar începe însă cu vești proaste pentru profesori. Fondul de salarii a scăzut cu 25%, s-a redus plata cu ora și s-au redus și cheltuielile cu serviciile. ”Nu se pune problema de tăierea salariilor, s-a luat o hotărâre de scădere a fondului de salarii cu 25%, însă măsurile se vor lua după ce ne vom consulta cu consiliile faclutăților și cu direcția generală administrativă. În paralel s-au luat și o serie de alte măsuri, respectiv diminuarea cheltuielilor cu serviciile, s-a redus plata cu ora, s-au redus posturile vacante”, a mai spus Oana Popescu, purtătorul de cuvânt al universității.
În luna august, salariile bugetarilor din învățământul universitar de stat au crescut pe hârtie, căci în realitate universitățile nu au primit niciun ban în plus pentru majorări salariale. Senatul UCB, întrunit în ședință la începutul lunii august, a stabilit să reducă fondul de salarii, dat fiind faptul că instituția nu poate suporta financiar și aceste majorări. Deschiderea anului universitar va avea loc la sediul UCB din cartierul Debarcader, începând cu ora 10.00. În acest moment, la UCB predau un număr de 130 de profesori universitari.

Vizualizări: 1,302

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: