Începe bac-ul. Peste 4.000 de elevi în febra examenelor

Elevii gorjeni au intrat astăzi în linie dreaptă pentru susținerea examenului de bacalaureat. În Gorj, un număr de 4.554 de elevi susțin săptămâna aceasta evaluările competențelor lingvistice și digitale urmând ca pe 29 iunie să susțină prima probă scrisă la limba și literatura română. Din numărul total de elevi înscriși la Bacalaureatul de anul acesta, 3.875 de elevi sunt din seria actuală, iar 679 elevi din seriile anterioare, anunță reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Gorj.

Conducerea Inspectoratului Școlar Județean Gorj a precizat că anul acesta examenul de bacalaureat se va desfășura în 12 centre de examen, iar sălile de examinare vor fi dotate cu camere video și audio pentru a evita cazurile de fraudă. Pentru sesiunea iunie-iulie a acestui examen s-au înscris 4.554 de elevi, din care 679 sunt elevi care au absolvit liceul cu ani în urmă, dar nu au reușit să promoveze acest examen. Pentru această categorie, Ministerul Educației a fixat și o taxă de 240 de lei dacă se prezintă la toate probele examenului. Astăzi, examenul va începe la ora 9.00, iar subiectele, elaborate de Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare, vor avea un grad de complexitate care să permită tratarea lor integrală în maximum 10-15 minute. Evaluarea competențelor lingvistice, pentru limba româna se face, pentru fiecare candidat, de către doi profesori examinatori, dintre care unul este cadrul didactic care a predat disciplina respectivă la clasă, iar celălalt este un alt cadru didactic, de aceeași specialitate, din unitatea de învățământ.

Când încep probele scrise

Pentru elaborarea răspunsurilor, se acordă fiecărui candidat câte 15 minute, iar pentru susținerea acestora în fața comisiei, câte 10-15 minute. Nivelul de competență lingvistică pe care îl obțin candidații se stabilește de către cei doi profesori examinatori din comisie, pe baza grilei descriptorilor: utilizator mediu, utilizator avansat și utilizator experimentat. ”Probele scrise ale examenului de bacalaureat încep pe 29 iunie cu limba și literatura română, 1 iulie proba obligatorie a profilului, 3 iulie proba la alegere a profilului și specializării. Pe 6 iulie se afișează rezultatele, iar în perioada 7-9 iulie se rezolvă contestațiile urmând ca pe 10 iulie să se afișeze rezultatele finale. În perioada 17 august-3 septembrie are loc cea de-a doua sesiune a examenului de bacalaureat”, a spus Georgeta Popescu, purtătorul de cuvânt al ISJ Gorj.

CENTRE

Anul acesta, ISJ Gorj a fixat 12 centre de examinare după cum urmează: Colegiul Tehnic ”Ion Mincu”, Școala Gimnazială ”Constantin Brâncuși”, Colegiul Economic ”Virgil Madgearu”, Colegiul Național ”Ecaterina Teodoroiu”, Colegiul Național ”Spiru Haret”, Colegiul Național ”George Coșbuc” din Motru, Colegiul Tehnic Nr.2, Colegiul Național ”Tudor Vladimirescu”, Colegiul Tehnic ”Henri Coandă”, Colegiul Național ”Tudor Arghezi” din Cărbunești, Liceul Tehnologic Turceni, Colegiul Tehnic Motru.

Vizualizări: 149

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: