Începe campania de depunere a cererilor de subvenţii

Pregătirile pentru campania de depunere a cererilor de subvenţii pentru anul 2015 sunt pe ultima sută de metri. Începând cu data de 14 aprilie, fermierii sunt aşteptaţi la centrele APIA pentru a completa cererea unică de plată. În aceste zile reprezentanţii APIA Gorj vor merge la primării pentru a discuta noutăţile legislative.

Conducerea Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) Gorj a primit ieri, de la nivel central, ultimele instrucţiuni privind campania de depunere a cererilor de plată pentru anul în curs. Tot ieri au fost transmise primăriilor câte un model de adeverinţă, ce urmează a fi eliberat fermierilor, şi actele normative aferente. „Depunerea efectivă a cererilor va începe din data de 14 aprilie. Am început deja să facem invitaţii fermierilor. Ne-am împărţit în echipe, urmând ca de joi să mergem la primării pentru a discuta cu oamenii. Pentru săptămâna viitoare, în zilele de marţi şi miercuri am programat întâlniri cu preşedinţii de obşti şi preşedinţii asociaţiilor crescătorilor de animale pentru a dezbate modificările la actele normative. Nici obştile, nici asociaţiile crescătorilor de animale nu vor mai putea depune cerere de plată dacă nu deţin animale proprii”, a declarat Constantin Negrea, directorul APIA Gorj.

Se pare că termenul pentru depunerea fără penalităţi a cererilor pentru subvenţii APIA privind plăţile directe se va extinde până la data de 15 iunie, astfel încât să poată fi depuse toate documentele. Înainte, fermierii puteau depune până la 15 mai aceste cereri fără penalităţi şi până în iunie cu penalităţi. „Avem asigurări că vom putea primi cereri, fără penalizări, până pe data de 15 iunie. Urmează să fie emis un ordin în acest sens”, a mai precizat directorul APIA Gorj.

Vizualizări: 142

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: