Începe Festivalul Internațional de Literatură ”Tudor Arghezi”

Județul Gorj găzduiește săptămâna aceasta un eveniment internațional de anvergură care va reuni în Târgu Jiu și Târgu Cărbunești scriitori români și străini. Aflat la cea de-a 32-a ediție, festivalul ”Tudor Arghezi” este cel mai mare festival de literatură organizat în regiunea Oltenia și al doilea mare festival de literatură din România. Costurile acestui eveniment nu depășesc 35.000 de lei, o parte din cheltuieli fiind suportate de o firmă renumită de vinuri din România.

Festivalul Internațional de Literatură ”Tudor Arghezi” își deschide porțile vineri, 18 mai, cu un simpozion moderat de lectorul universitar Ion Popescu Brădiceni. Simpozionul va fi găzduit pentru prima dată de Facultatea de Drept din Târgu Jiu, ediția de anul acesta venind chiar cu un protocol între Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale (CJPCT) Gorj și Universitatea ”Constantin Brâncuși”.

Deputat din Suedia, prezent la festival

Sâmbătă va fi însă o seară cu adevărat interesantă și importantă din punct de vedere poetic. Sala Teatrului Dramatic ”Elvira Godeanu” va găzdui toți oaspeții de seamă ai festivalului printre care și un deputat din parlamentul Suediei. Toți vor lua parte la un recital din partea sextetului ”Litua” al Școlii Populare de Artă din Târgu Jiu. ”Începând cu orele 18.00 va avea loc un recital poetic susținut de Ana Blandiana, Gheorghe Grigurcu, Bengt Berg, deputat în Parlamentul Suediei, Ioana Dinulescu, Nicolae Dragoș, Dragoliub Firulovici, Mircea Pop”, a adăugat Ion Cepoi.

Premii și laureați

Duminică, la Târgu Cărbunești, are loc festivitatea de premiere dar și vernisajul expoziției semnată de artistul Florin Isuf. Potrivit directorului Ion Cepoi, acestuia i se va acorda o plachetă pentru promovarea acestui festival de-a lungul timpului. ”Laureați și premiul național ”Tudor Arghezi” se vor acorda lui Aurel Pantea și istoricului Ion Pop. Premiul pentru întreaga activitate se acordă lui Bengt Beng și Lidjia Dimkovska. Florin Isuf va primi din partea primarului Mihai Mazilu o plachetă pentru devotamentul arătat ani la rând acestui festival”, a precizat Ion Cepoi.

Vizualizări: 154

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: