Începe simularea examenului de bacalaureat în Gorj

Mii de elevii ai claselor a XII-a intră în febra examenelor. Începe simularea examenului de bacalaureat în Gorj. Luni va avea loc proba de limba şi literatura română. Examenele vor fi monitorizate cu camere amplasate în clase, iar subiecte vor putea fi deschise abia după primirea parolei.

Circa 4000 de elevi din judeţul Gorj vor susţine anul acesta simularea examenului de bacalaureat. Examenele vor debuta luni, 25 martie, cu proba de limba şi literatura română. Fiecare clasă în care se va desfăşura examenul va fi supravegheată cu camere de luat vederi şi de cel puţin două cadre didactice. Subiectele vor fi transmise de către Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Gorj la primele ore ale dimineţii, urmând ca acestea să fie deschise în baza unei parole. ”În toate liceele din Gorj, sălile vor fi dotate cu sisteme de supraveghere video. Luni la ora 9 vor primi de la comisia judeţeană parola cu subiectele care sunt codate. Examenul se desfăşoară între 11 şi 14 şi luni şi marţi. Elevii trebuie să se încadreze în timpul pentru rezolvarea subiectelor”, a declarat Ion Işfan, inspector general ISJ Gorj.

La Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu”(CNTV) din Târgu Jiu sunt circa 200 de elevi ai claselor a XII-a care vor susţine simularea examenului de bacalaureat. „Noi avem opt clase de elevi care vor susţine simularea bacalaureatului. Ei sunt acum în plină campanie de recapitulare, nu cred că sunt la nivelul maxim al cunoştinţelor, dar ei deja ar cam trebui să fie pregătiţi”, a comentat directorul CNTV, Dorin Taşcău.

Subiectele de examen sunt stabilite la nivelul  ISJ Gorj, de către inspectorii de specialitate. Reprezentanţii ISJ Gorj vor merge în judeţ în control pentru a verifica modul în care se desfăşoară simularea examenului de bacalaureat. „Şi luni şi marţi voi merge în judeţ să văd cum se organizează aşa cum am procedat şi la evaluarea naţională. Toţi inspectorii de sector au temă de casă să se ocupe de liceele din sectorul lor şi de modul în care se organizează simularea împreună cu directorii de acolo”, a mai spus inspectorul general al ISJ Gorj.

Vizualizări: 189

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: