Începe turneul de baschet la Târgu Jiu

Cupa Energia se va desfăşura în perioada 6-7 septembrie la Sala Sporturilor din Târgu Jiu. Sâmbătă va debuta turneul, iar echipa de baschet va avea prezentarea oficială.

Anul acesta, pe lângă Energia Târgu Jiu vor fi prezente şi echipele: BC Mureş, ocupanta locului 3 sezonul trecut, BCM U Pitești, care a încheiat ediţia trecută a Ligii pe locul 6 şi KK Feni Indistrija Kavadarci, din Macedonia, câştigătoare a Ligii Balcanice în 2011. Turneul de la Târgu-Jiu va debuta sâmbătă, 6 septembrie, de la ora 15:00, cu partida dintre Feni Indistrija şi BC Mureş. Elevii antrenaţi de Antonis Constantinides vor juca în cel de al doilea meci al zilei de sâmbătă, în care Energia întâlneşte BCM U Piteşti. Meciul va începe imediat după prezentarea lotului de jucători cu care gruparea gorjeană va aborda sezonul 2014-2015. Prezentarea echipei de baschet va începe la ora 20:00. Între cele două partide de baschet are loc și meciul de handbal dintre Energia şi HC Vaslui, meci contând pentru etapa a II-a a Ligii Naţionale de Handbal Masculin. Partida este programată pentru ora 17.30.

Duminică, 7 septembrie, are loc finala turneului de baschet. Astfel, de la ora 17:00, are loc finala mică, pentru locurile 3-4, în care învinsele din prima zi vor juca între ele. Învingătoarele din prima zi își vor disputa finala mare, duminică, de la ora 19.30. ”În primele meciuri amicale, jucătorii nu vor fi la capacitate maximă, ci undeva la 60-70% din potenţialul lor. Nu contează atât de mult rezultatele în aceste meciuri amicale, ci mai mult jocul echipei. Este normal însă să vrem să şi câştigăm pentru că lumea din Târgu Jiu iubeşte baschetul şi aşteaptă şi victorii. Aceste meciuri sunt parte din pregătirea pentru primul meci oficial, cel cu Asesoft din Supercupă”, a declarat antrenorul Antonis Cosntantinides.

OBIECTIV

Energia are ca obiectiv calificarea în play-off, pe locurile 1-6 în Liga Națională şi calificarea în Final Four. În EuroChallenge, acolo unde gruparea gorjeană se află la debutul într-o competiţie europeană, oficialii Energiei cred că echipa gorjeană va avea un cuvânt de spus în grupa în care a fost repartizată în urma tragerii la sorţi.

Vizualizări: 125

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: