Închiderea anunţată a Defileului Jiului a fost o păcăleală

Circulaţia rutieră prin Defilul Jiului nu a mai fost blocată ieri, aşa cum anunţase anterior Centrul Infotrafic al Poliţiei Române, şeful Administraţiei Drumurilor Naţionale din Gorj, Dumitru Leuştean, recunoscând că nici măcar el nu ştie ziua în care se va bloca traficul. Conform acestuia, data la care traficul va fi blocat temporar nu este cunoscută deocamdată nimănui.

Conform Centrului Infotrafic, de pe 21 aprilie până pe 21 septembrie, între orele 10.00 şi 13.00, în zilele de marţi şi joi, traficul între Bumbeşti şi Livezeni, pe DN 66 ar urma să fie blocat complet datorită lucrărilor de amenajare a unei hidrocentrale pe râul Jiu.

Dumitru Leuştean declară însă că el nu a fost anunţat oficial despre o astfel de măsură până acum, singurele informaţii pe această temă fiind cele din presă. „Să blocheze circulaţia cei care dau astfel de anunţuri. Noi nu avem nicio informare oficială şi nici nu vă putem spune când se va închide circulaţia, pentru că de închis se va închide temporar, la fel ca în anii trecuţi. Trebuie luate însă unele avize, noi trebuie să montăm indicatoare rutiere pentru a-i avertiza pe conducătorii auto din timp, mai sunt de parcurs unele etape”, menţionează Dumitru Leuştean. Acesta apreciază că traficul se va desfăşura normal până la începutul lunii mai, decizia de închidere temporară a circulaţiei urmând să fie anunţată public din timp.

Drumul rămâne deschis, dar plin de gropi

Singura problemă a şoferilor care circulă acum dinspre Târgu Jiu spre Petroşani, sau invers, rămâne cea a miilor de gropi existente pe tronsonul de drum naţional dintre reşedinţa Gorjului şi intrarea în Defileul Jiului. Drumul respectiv nu este însă singurul cu o infrastructură proastă la nivel de judeţ, un alt drum naţional, cel de la Târgu Cărbuneşti spre Craiova, prin Stoina şi Cruşeţ, fiind şi el plin de gropi, deşi aici drumarii mai încearcă să cârpească ceea ce pot.

Drumul judeţean dintre Mătăsari şi Turceni, reparat anul trecut de Consiliul Judeţean, este acum aproape de nerecunoscut, şoferii care circulă noaptea pe aici şi nu cunosc gropile putând oricând să fie implicaţi în evenimente nedorite. Norocul gorjenilor în materie de drumuri bune îl reprezintă tronsonul de la Rovinari la Filiaşi, pe care spaniolii de la FCCC l-au făcut aproape „ca la carte”, lucrările urmând să fie finalizate, teoretic, la vară. La fel de bine se lucrează şi spre Rânca, unde drumul este unul de invidiat faţă de restul judeţului, de un astfel de carosabil fiind nevoie mai degrabă pe tronsonul dintre Târgu Jiu şi Sadu, decât în vârful muntelui, unde, deocamdată, cel puţin, numărul turiştilor nu este unul foarte mare.

Vizualizări: 93

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: