Incidentele de la Târgu Jiu vor fi analizate de FRF

Fotbaliştii de la FC Timişoara s-au retras de pe teren înainte de a primi medaliile pentru că au jucat finala cupei acest aspect urmând să fie luat în discuţie în Comitetul Executiv al Federaţiei Române de Fotbal. Oficialii FRF urmează să discute cu această ocazie şi despre discreditarea imaginii Federaţiei Române de Fotbal şi a competiţiei "Cupa României-Timişoreana".

Comitetul Executiv al Federaţiei Române de Fotbal va analiza, luni, refuzul oficialilor şi jucătorilor grupării FC Timişoara de a participa la festivitatea de premiere a finalei Cupei României, informează site-ul oficial al FRF.

Timişoara joacă patru meciuri pe alte terenuri 

Comisia de Disciplină a FRF a decis, ca urmare a incidentelor de la finala Cupei României din CFR Cluj şi FC Timişoara, scor 3-0, ca grupării bănăţene să i se interzică dreptul de organizare pe teren propriu a primelor patru meciuri din sezonul 2009/2010. De asemenea, FC Timişoara a primit şi o amendă de 50.000 de lei, informează frf.ro. Conform regulamentului disciplinar, FC Timişoara va fi nevoită să dispute primele patru meciuri din sezonul viitor de pe teren propriu la o distanţă de minim 100 de kilometri. CFR Cluj a câştigat, sâmbătă seara, Cupa României Timişoreana după ce a trecut în finala de formaţia FC Timişoara cu scorul de 3-0, într-o partidă disputată la Târgu Jiu. Cu patru minute de final, mai mulţi fani au intrat pe gazon pe un atac al formaţiei FC Timişoara, care a reuşit chiar să înscrie, însă golul nu a fost validat după ce în interiorul careului de 16 metri ajunseseră deja doi dintre fani. Unul din fani a reuşit chiar să ia mingea cu care se juca. Forţele de ordine au intervenit în momentul în care suporterii din peluză încercau să intre pe teren. Fanii au ripostat şi au început să-i lovească pe jandarmi cu cozile de la steaguri şi au aruncat în aceştia cu zeci de scaune rupte. După aproximativ cinci minute, suporterii recalcitranţi au fost izolaţi în peluză, iar forţele de ordine au evacuat zona. FC Timişoara nu a participat la festivitatea de premiere, în semn de protest faţă de arbitrajul prestat de Cristian Balaj, care, în opinia lor, i-a dezavantajat.

Riscă neprogramarea în cupă 

Ordinea de zi a ultimei şedinţe a Comitetului Executiv al FRF include, la punctul 5, o analiză referitoare la discreditarea imaginii Federaţiei Române de Fotbal şi a competiţiei "Cupa României-Timişoreana". "Analiză referitoare la discreditarea imaginii Federaţiei Române de Fotbal şi a competiţiei "Cupa României-Timişoreana", ca urmare a refuzului oficialilor şi jucătorilor SC Fotbal Club Timişoara SA de a participa la festivitatea de premiere organizată la sfârşitul meciului SC FC CFR 1907 Cluj SA - SC FC Timişoara SA, disputat în cadrul finalei competiţiei «Cupa României-Timişoreana», ediţia 2008-2009. Măsuri care se impun pentru combaterea în viitor a unor astfel de manifestări nesportive", menţionează site-ul FRF.
Celelalte puncte pe ordinea de zi a şedinţei Comitetului Executiv sunt:
1. Alocuţiunea preşedintelui FRF,
2. Aprobarea, în conformitate cu dispoziţiile art.35, alin.(3), lit. g) din Statutul FRF, a clasamentelor finale ale competiţiilor Federaţiei Române de Fotbal, anul competiţional 2008-2009: Campionatul naţional Liga I, Campionatul naţional Liga a II-a, Campionatul naţional Liga a III-a, Campionatul naţional de Futsal, Liga I şi Liga a 2-a, Campionatul naţional de Fotbal Feminin, Liga I;
3. Modificarea şi completarea unor regulamente ale Federaţiei Române de Fotbal: Regulamentul Disciplinar, Regulamentul privind Statutul şi Transferul Jucătorilor de Fotbal, Regulamentul de Organizare a Activităţii Fotbalistice, Regulamentul privind Statutul Antrenorului, Regulamentul Intern,
4. Aprobarea, în conformitate cu dispoziţiile art.35, alin. (3), lit. m), a organigramei Federaţiei Române de Fotbal;


Vizualizări: 111

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: