Înscrieri pentru examenul de definitivat de anul viitor

Profesorii debutanţi din judeţul Gorj se pot înscrie pentru examenul de definitivat de anul viitor. Candidaţii trebuie să aibă cel puţin două inspecţii speciale la clasă, cu media notelor finale minim 8, şi să susţină o probă scrisă. Dosarele se depun la unităţile de învăţământ la care cadrele didactice îşi desfăşoară activitatea. Regulile de desfăşurare a examenului au fost publicate în Monitorul Oficial la sfârşitul săptămânii trecute.

Înscrierile pentru examenul de definitivat se fac mai devreme ca anul trecut. Până la data de 25 noiembrie, cadrele didactice debutante care vor să dobândească drept de practică în sistemul preuniversitar trebuie să-şi înregistreze dosarele. Pentru a putea susţine examenul de definitivat, un candidat trebuie să aibă minimum un an vechime în sistemul educaţional ca personal calificat în specialitatea studiilor. Conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj speră ca şi anul viitor promovabilitatea să fie la fel de mare ca în 2013. „Anul trecut, la nivelul judeţului Gorj, s-au înscris 130 de cadre didactice debutante, însă examenul de definitivat a fost susţinut de doar 100 de persoane. Pe parcurs o parte din candidaţi au renunţat. Totuşi ne mândrim cu faptul că judeţul Gorj a înregistrat un procent mare de promovabilitate la examenul de definitivat 2013, ceea ce ne-a clasat pe primul loc la nivel naţional. În anul 2013, 76,47% dintre candidaţi au promovat examenul de definitivat, faţă de 47,83% cât a fost rata de promovare la nivel naţional”, a declarat Ion Işfan, inspectorul general al Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj.

CALENDAR

Dosarele de înscriere ale candidaţilor vor fi analizate în perioada 25 noiembrie - 2 decembrie. Inspecţiile la clasă vor trebui efectuate până la data de 5 iunie 2014. În perioada 15 - 30 iunie 2014 se completează dosarele şi se validează fişele de înscriere de către candidaţi. Examenul de definitivat se va susţine în data de 14 iulie 2014, iar rezultatele finale vor fi afişate pe 14 iulie 2014.

Vizualizări: 129

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: