Înscrierile la a doua sesiune de bac încep astăzi

Înscrierile pentru cea de-a doua sesiune de bacalaureat încep azi şi se vor încheia pe 15 iulie, urmând ca proba A, de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română, să fie susţinută în perioada 22-23 august, potrivit calendarului de desfăşurare a examenului.

Potrivit metodologiei de desfăşurare a examenului, candidaţii care au participat şi au fost respinşi la sesiunile anterioare organizate începând cu 2003 pot solicita recunoaşterea unor probe promovate în aceste sesiuni. Pentru aceasta, ei trebuie să prezinte la înscriere o adeverinţă, eliberată de unitatea de învăţământ absolvită, din care sa reiasă rezultatele obţinute la examenul de bacalaureat în sesiunile menţionate.

Bacalaureatul are trei probe orale şi trei scrise. Elevii care au urmat liceul în altă limbă decât româna vor susţine, în plus, o probă orală şi una scrisă de limbă maternă.

Proba B, de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă se va desfăşura în intervalul 22-24 august. Proba C, de evaluare a competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională, va avea loc în perioada 23-24 august, iar proba D, privind evaluarea competenţelor digitale, se va derula între 25 şi 26 august.

Prima probă scrisă, cea la limba şi literatura română, va avea loc la 29 august, urmând ca celelalte trei să se desfăşoare în intervalul 30 august-2 septembrie. Rezultatele obţinute la examenul de bacalaureat din sesiunea august-septembrie vor fi afişate la 4 septembrie, iar eventualele contestaţii se pot  depune până la ora 20.00 în aceeaşi zi.

Vizualizări: 143

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: