Înscrişi în clasa I cu trei ani mai devreme

Părinţii gorjeni au luat şcolile cu asalt pentru a-şi înscrie copii în clasa I. Chiar dacă abia a început semestrul II, clasele pentru cei care o să păşească în această toamnă în clasa I sunt deja formate. Cel puţin, pe hârtie, aşa cum afirmă directorii unităţilor de învăţământ din municipiul Târgu Jiu. Deşi data oficială la care va începe înscrierea în clasa I este 3 martie, conducerile şcolilor nu au respins dosarele celor care doreau să meargă la şcoală din această toamnă.

Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj spun că pentru anul şcolar 2010-2011 trebuie să se înscrie 3800 de elevi, ceea ce ar însemna că la nivelul judeţului se vor forma 152 de clase. La cererea scrisă a părintelui, pot fi înscrişi în clasa I şi copii care împlinesc vârsta de 6 ani până la sfârşitul anului 2010.

Locurile sunt ocupate

Directorii unităţilor de învăţământ spun că părinţii nu respectă niciodată perioada oficială de înscriere, ci se interesează de un anumit învăţător chiar cu trei ani înainte. La Şcoala Generală „Constantin Săvoiu” din municipiu mai trebuie să îşi depună dosarele doar cinci elevi pentru a completa numărul stabilit de conducerea unităţii. „Noi am primit deja 120 de dosare pentru clasa I. În acest an vom forma cinci clase şi vom merge pe efectivul maxim de elevi. Deşi în acest an vor termina şase clase de a IV-a pentru anul următor am prevăzut doar cinci clase I. Nu o să avem probleme în ceea ce priveşte reducerile de personal, dat fiind faptul că în această toamnă o să se pensioneze o învăţătoare”, spune Violeta Dulubei, directoarea şcolii. Aceasta mai menţionează că acest număr nu este cel real, cunoscându-se faptul că părinţii depun dosarele elevilor la mai multe unităţi, iar în orice moment există pericolul de a se înscrie la altă şcoală. Nici la Şcoala Generală „Alexandru Ştefulescu” lucrurile nu stau rău în privinţa înscrierilor celor mici. Fiind şcoală de centru, părinţii s-au grăbit să îi înscrie pe cei mici încă din toamnă. „Avem înscrişi aproximativ 120 de copii şi vom forma cinci clase. Dacă mai vin elevi, îi primim”, spune Aurel Popescu, directorul unităţii.

Vizualizări: 105

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: