Inspectorii, acuzaţi de presiuni asupra liderilor de sindicat

Inspectorii din fruntea Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj sunt acuzaţi de sindicalişti că fac presiuni asupra directorilor şi a profesorilor să nu facă grevă. Mai mult decât atât există zvonuri cum că liderul de sindicat de la Şcoala Generală Nr 1 din Rovinari şi-ar fi dat demisia pentru că nu mai făcea faţă acestor presiuni. Cea care afirmă că s-a recurs deja la presiuni este lidera de sindicat Florinela Ponta.

„Se fac presiuni în şcoli şi sunt şi unii lideri care s-au dat de partea unor directori. Se dau telefoane de sus în jos. Cei care sunt mulţumiţi de măsuri să îşi facă orele, iar cei care sunt nemulţumiţi să vină în Piaţa Prefecturii la mitingul ce va fi organizat pe 1 mai”, spune Florinela Ponta, liderul Sindicatului Liber din Învăţământ, filiala Târgu Jiu. Cadrele didactice din învăţământ urmează să declanşeze greva generală luni, 31 mai, dată care coincide şi cu prima zi a bacalaureatului. De asemenea, pe 1 mai este programat un miting de proporţii în Piaţa Prefecturii din Târgu Jiu, unde sindicatele şi-au anunţat participarea cu 1000 de persoane. Inspectorii şcolari spun însă că nu s-a făcut şi nici nu se va fac vreo presiune asupra profesorilor. Din contră, aceştia atrag atenţia liderilor de sindicat să nu îi ameninţe pe profesori cu diverse pentru ca aceştia, la rândul lor, să facă grevă. „Acest eveniment care este unul legitim, este un drept care s-a dat, nu vom face nici un fel de presiune asupra colegilor noştri, să facă sau să nu facă grevă, dar nici nu vom permite liderilor de sindicat să pună presiune pe cadrele didactice din cancelarie şi să umble cu tot felul de ameninţări să facă grevă. Opţiunea este în exclusivitate a cadrului didactic, opţiune pe care noi o respectăm”, spune Gheorghe Mitescu, inspector şcolar general adjunct în cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj. 

De asemenea, inspectorii şcolari dau asigurări că protestele profesorilor nu vor periclita examenul de bacalaureat ce va începe luni. Gheorghe Mitescu le transmite elevilor să fie prezenţi la proba C a examenului şi să nu dea crezare zvonurilor. „Din fericire, în judeţul Gorj proba C a examenul de bacalaureat sesiunea 2010 nu va fi afectată absolut deloc. Sper ca elevii să se prezinte la acest examen, să nu dea crezare zvonurilor care circulă, că acest examen nu se va desfăşura în condiţii normale. Membrii comisiilor sunt prezenţi. Cei care şi-au exprimat opţiunea că vor face grevă au fost înlocuiţi. Nu am făcut nici un fel de presiune şi nu vom face asupra cadrelor didactice care vor să facă greva. Este un drept câştigat, drept pe care îl respectăm”, menţionează Gheorghe Mitescu.

Vizualizări: 95

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: