Inspectorii sanitar-veterinari, în alertă în luna decembrie

A început luna de foc pentru angajații Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentară, care vor verifica în perioada premergătoare sărbătorilor de iarnă mai mulți agenți economici care comercializează produse specifice. Un accent deosebit se va pune pe produsele din carne, dar și cele de patiserie. Din această săptămână începe sacrificarea porcilor de Crăciun și cetățenii vor merge cu carnea la analize.

Conducerea Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentară anunță că începând din această săptămână vor fi sacrificați primii porci pentru Crăciun. În special cetățenii de etnie romă sunt cei care taie porci înainte de Sfântul Nicolae și în mod sigur vor merge cu carnea la analiză. Centrele amenajate de DSVSA Gorj vor funcționa la program prelungit, iar analiza va costa 9 lei. „Din această săptămână încep sacrificările la porci. Suntem pregătiți să facem analizele la carne. Mai mult decât atât verificăm târgurile de animale. În această săptămână ne așteptăm ca cetățenii rromi să fie primii care sacrifică porcii, pentru că ei au mare sărbătoare de Sfântul Nicolae.  Vor veni mulți cu probe pentru trichineloză. Avem program prelungit la centrele din Piața Mică, Piața Mare și Motru. Analiza costă 9 lei în sistemul public și 10 lei la cabinetele veterinare private”, a precizat Ion Iliuță, director DSVSA Gorj.

Încep verificările la agenții economici

În perioada următoare inspectorii din cadrul Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentară vor face o serie de controale și la agenții economici care comercializează carne, dar și la cei care organizează mese festive de sărbători. „Demarăm acțiuni de control pe tot ce înseamnă depozitarea alimentelor, prioritate au societățile care comercializează alimente. Verificăm după jumătatea acestei luni carmangeriile și magazinele de carne, măcelării, abatoare, mergem și în hala de carne. Verificăm toate laboratoarele și unitățile care procesează alimente, cofetării, patiserii.  O să verificăm și zona Rânca, dar și toate unitățile care organizează mese festive de Revelion”, a mai spus Ion Iliuță.

Vizualizări: 136

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: