Inspectorul Badea: “Nu am plagiat, am făcut un rezumat”

Profesorul Marius Badea, noul inspector general adjunct al ISJ Gorj, dezminte acuzaţiile potrivit cărora l-ar fi plagiat pe istoricul Şerban Papacostea în teza sa de doctorat. Badea spune că presa a avut acces la un rezumat al tezei sale de doctorat, în care nu putea folosi nota de subsol. Chiar dacă inspectorul general Ion Işfan i-a cerut public să facă un pas în spate şi să-şi rezolve această problemă, Marius Badea a declarat că acuzaţiile de plagiat nu i-au afectat relaţiile cu şeful său direct.

Rep.: Aţi fost acuzat de plagiat în teza având tema „Societate şi mentalităţi în Oltenia Habsburgică”. Cum comentaţi această situaţie prezentată ieri în presa locală?

M.B.: Nu am plagiat, este un rezumat al tezei de doctorat publicat pe pagina de internet a Universităţii „Babeş Bolyai”, iar în rezumat nu se foloseşte nota de subsol. În teza de doctoratul totul este în regulă.

Rep.: Domnul inspector general v-a recomandat să faceţi un pas în spate şi să vă rezolvaţi această problemă. Acuzaţiile de plagiat v-au afectat relaţiile cu domnul Işfan?

M.B.: Aceste acuzaţii au apărut pentru a-mi strica imaginea. Este problema mea personală şi n-are treabă cu inspectoratul. Nu mi-a fost afectată relaţia cu domnul general sau cu ceilalţi colegi. Sunt un tip cu bun simţ şi întotdeauna am avut relaţii excelente cu colegii.

Rep.: Aţi spus că se doreşte a vi se strica imaginea. Suspectaţi pe cineva care nu v-ar dori la conducerea inspectoratului?

M.B.: Nu bănuiesc pe nimeni, dar e clar că ăsta e scopul. E păcat că se azvârle cu noroi într-un tânăr care vrea să facă treabă. Vreau să muncesc, iar rezultatele muncii mele se vor vedea peste şase luni sau un an.

Rep.: Aţi fost susţinut politic pentru a ocupa funcţia de inspector general adjunct?

M.B.: Am fost numit pentru că sunt profesor şi încă simt creta sub unghii. În plus, am avut rezultate bune la locul de muncă şi nu m-am dat la o parte atunci când mi s-a cerut să fac ceva în plus faţă de atribuţiile mele.

Rep.: Încă de anul trecut e cunoscută prietenia dumneavoastră cu domnul Claudiu Săftoiu. Sunteţi membru PNL?

M.B.: Sunt prieten cu domnul Săftoiu, iar PNL-ul e o pasiune a mea. În timpul liber pot face ceea ce doresc.

Vizualizări: 151

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: