Inspectorul Doina Marica îşi repară singură maşina

Inspectorul școlar Doina Marica este pasionată de condus. Spune că este singurul lucru care o relaxează și ar fi în stare să conducă non-stop. Doina Marica este și consilier la Bengești-Ciocadia, funcție din care dorește să îi ajute pe oameni.

Inspectorul pe învățământul preșcolar din Gorj, Doina Marica, are permis din anul 2003 și conduce mai bine decât toți bărbații la un loc. Spune că este singurul lucru care o relaxează pentru că atunci își poate pune ordine în idei. A învățat să conducă singură Dacia tatălui său de când avea doar 14 ani. ”Am învățat să conduc singură Dacia tatălui meu de la 14 ani după o carte. De atunci și pasiunea mea pentru condus. Aveam la țară o curte foarte mare, așa că aveam unde să fac toate manevrele. Când am mers la școala de șoferi știam deja să merg cu mașina”, spune Doina Marica. Nu îi e frică de traficul aglomerat, iar drumul lung nu reprezintă o problemă. ”Am fost și la mare cu mașina. Pentru mine drumul lung nu reprezintă niciun fel de problemă. Nu îmi este frică nici de traficul aglomerat al Bucureștiului pentru că știu că este viața mea în joc și a altor participanți la trafic”, afirmă Doina Marica. Și pentru că este un șofer adevărat și-a echipat automobilul marca Cielo cu cauciucuri de iarnă. ”Mi-am pus cauciucuri de iarnă și sunt pregătită să plec la drum. Un șofer adevărat nu este numai de vară”, mai menționează Doina Marica.

Cunoștințele de mecanică o ajută

Chiar dacă i se strică ceva pe la mașină, Doina Marica este pregătită să repare pentru că, așa cum spune, se pricepe și la mecanică. ”Când mi se strică mașina în general chestiunile minore le repar și singură”, mai spune aceasta. Este bucuroasă că fetița sa de 14 ani își dorește să conducă la fel de bine. ”Am fost și la Marea Neagră cu mașina. Ca orice om care își iubește țara aș vizita foarte multe locuri. Mi-ar plăcea să ajung și în Delta Dunării”, mai menționează aceasta.

Consilier local la Bengești-Ciocadia

Politica este o altă pasiune a sa, la ora actuală ocupând funcția de consilier local la Bengești-Ciocadia. Chiar dacă este singura femeie din consiliul local, reușește să își impună punctul de vedere. ”Până acum nu am întâmpinat nicio problemă de opoziție din partea bărbaților. Am colegi cu care mă înțeleg foarte bine, iar dacă am avut un proiect bun oamenii m-au susținut. Îmi place să mă implic și să particip la toate proiectele inițiate pentru binele comunității locale. Vorbesc cu toată lumea încerc să găsesc rezolvare problemelor oamenilor”, afirmă consilierul local.

SĂRBĂTORI

Iar pentru că se apropie Sărbătorile de iarnă, Doina Marica spune că cel mai potrivit loc unde și-ar putea petrece aceste clipe sunt în sânul familiei, la țară. ”Cred că e cel mai plăcut mod în care mi-aș putea petrece aceste clipe, atât cât îmi permite timpul. Sunt foarte modestă și generoasă pentru a vedea că tuturor le este bine”, explică Doina Marica.

Vizualizări: 173

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: