Instanţa obligă CE Oltenia să livreze cărbune la RAAN

Tribunalul Mehedinţi a dispus, printr-o ordonanţă preşedinţială, ca societatea CE Oltenia să livreze în continuare cărbune la Regia Autonomă de Activităţi Nucleare (RAAN) Turnu Severin. „Admite cererea de ordonanţă preşedinţială. (...) Dispune ca pârâta să continue furnizarea cantităţilor de cărbune energetic necesar continuării activităţii curente pe perioada de observaţie şi a reorganizării judiciare a reclamantei debitoare RAAN. În conf. cu art. 996 al. 3 C.pr.civ. executarea urmează a se face fără somaţie sau fără trecerea unui termen“, se arată în decizia Tribunalului Gorj.

Directorul Diviziei Energetice din cadrul CE Oltenia, Aurel Medinţu, a declarat acum câteva zile că societatea a sistat livrările la RAAN deoarece nu a fost plătit cărbunele. CE Oltenia a încheiat un contract cu RAAN pentru livrarea de cărbune până la 1 ianuarie 2014.

Pe 6 şi pe 7 ianuarie au fost reluate livrările, spun liderii de sindicat din zonă. RAAN are depozitele goale şi a utilizat cărbune din rezerva de stat pentru a putea continua activitatea. Tribunalul Mehedinţi a dat această soluţie în data de 20 decembrie, dar CE Oltenia a sistat livrarea în ultimele zile din decembrie şi primele cinci zile din ianuarie. CE Oltenia nu a făcut apel.

Vizualizări: 162

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: