Insuliţa de pe Jiu, locul preferat al sinucigaşilor

Insuliţa de pe Jiu a devenit ca un magnet pentru tinerii care vor sa îşi pună capăt zilelor. Sinuciderea elevei Raluca Drăguşin a rămas în minţile tinerilor şi aproape că nu trece nicio săptămână fără ca alţi tineri sa încerce să îşi pună capăt zilelor în acelaşi loc. Şi ieri o elevă de 16 ani a vrut sa se sinucidă, dar a fost salvată la timp de prietenul ei.

Serviciul de urgenţă 112 a fost apelat ieri de un tânăr a cărui prietenă de numai 16 ani a vrut să se arunce în Jiu. Angajaţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Gorj au plecat echipaţi cu o barcă de salvare spre insuliţă, dar s-au întors din drum, pentru că între timp fata a fost convinsă să renunţe la ideea de sinucidere. „Am fost solicitaţi pentru a interveni la o persoană care intenţionează să se sinucidă. Prietenul tinerei a spus că prietena sa intenţionează să se arunce în Jiu în zona Parcului Central. Ne-am dotat cu o barcă pneumatică şi am plecat în acea zonă, însă nu a  mai fost necesar să intervenim deoarece tânăra de 16 ani a renunţat la gestul său”, a declarat Mihai Avramescu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Stuaţii de Urgenţă Gorj.

Autorităţile sunt în permanentă alertă şi supraveghează zona, pentru a împiedica astfel de gesturi.

DECES

Un bătrân de 74 de ani din Dăneşti nu a fost la fel de norocos. Bărbatul s-a aruncat ieri dimineaţă în fântână şi, deşi a fost scos viu de câţiva săteni, a murit apoi pe patul de spital.

Vizualizări: 104

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: