Întâlnire cu ministrul Economiei, legată de o mare uzină din Gorj

Autoritățile din Bumbești-Jiu și reprezentanți ai Uzinei Mecanice Sadu se vor întâlni, în această săptămână, cu ministrul Economiei, Claudiu Năsui. Aceștia vor să găsească o soluție pentru a fructifica cele zece milioane de euro pe care le are uzina în cont, bani pe care încă nu a reușit să-i cheltuiască. Vestea bună, susțin autoritățile, este că nu vor fi concedieri la UM Sadu, ci dimpotrivă. S-ar putea face angajări din primăvară.

În primă fază, la întâlnirea cu ministrul Economiei, se va pune pe tapet bugetul Uzinei Mecanice Sadu. “Vom avea o întâlnire cu domnul ministru al Economiei, cu domnul Năsui. Va fi o întâlnire unde vom dezbate bugetul legat de situația economică. UM Sadu, pe lângă contractele pe care le are, mai face și alte activități. Industria de apărare este susținută de stat atât la nivel european, cât și în lume. În baza Legii 232, va trebui să găsim o soluție care să ne ajute să acoperim salariul”, a declarat Marius Borcan, consilier local la Bumbești-Jiu și lider de sindicat în cadrul Uzinei Mecanice.

Cele zece milioane de euro au intrat în conturile uzinei în două tranșe. Reprezentanții Uzinei Mecanice Sadu au făcut demersuri ca să facă achizițiile de care au nevoie, dar până acum nu au reușit să cheltuiască niciun leu din această sumă. Ba firmele s-au retras de la licitații, ba producătorii sunt din afara Uniunii Europene și uzina nu le poate achita avansul, pentru că nu permite legea.

Marius Borcan a dat asigurări că uzinei nu îi merge chiar așa de rău și că își va onora contractele pe care le are. Pentru asta, ar putea fi angajați oameni în cadrul uzinei. „Banii sunt în cont. Se lucrează, noi nu am stat pe loc. A fost și pandemia asta care a dus la aceste întârzieri. Avem un aport de capital care ne permite să cheltuim aceste sume în decursul anului 2021. Am făcut tot ce trebuie. E o procedură destul de greoaie. Am întâmpinat probleme în Italia, Ucraina. Se retrag de la licitații, sunt probleme. Vom găsi soluția să cheltuim acești bani. Știm ce trebuie făcut, e o procedură care trebuie rezolvată. UM Sadu îți păstrează personalul. Cu 1 aprilie, vom da drumul la treabă serios pentru că trebuie să onorăm acel contract pe care l-am semnat și va trebui să facem probabil și câteva angajări. UM Sadu este acoperită cu comenzi”, a mai spus Marius Borcan, la Radio Infinit.

Vizualizări: 2,268

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: