Întrebare pentru Ciurel

Biroul de presă al Complexului Energetic Oltenia este praf dintotdeauna, nu neapărat din vina angajaţilor de acolo, cât a directorilor care îi forţează să răspundă la întrebări, ascunzând adevărul. Uneori la solicitările făcute de Pandurul pe legea 544 răspunde însuşi directorul de resurse umane, Ion Răuţ, care ne-a şi explicat odată că formulează răspunsurile în funcţie de cine întreabă, că ştie el cum răstălmăceşte fiecare… În fine, nişte aberaţii.

Cert este că pentru Complexul Oltenia nu contează întrebarea, ci cine pune întrebarea. Un ziar local a avut o iniţiativă interesantă, a somat public complexul să spună cum s-au cheltuit banii la Pandurii. Ieri, pe site-ul companiei, a apărut un ditamai răspuns, din care am înţeles că Ciurel şi Răuţ încă nu au aflat în detaliu  cum a cheltuit Condescu banii. Au pus acolo şi un raport al comisiei de cenzori, pe care toată presa l-a primit acum vreo trei luni în conferinţa de presă de la Pandurii, dar e mai corect aşa, pe site, să vadă oricine e interesat cum se jonglează cu banii.

Ziarul Pandurul a întrebat de ceva vreme cu câţi bani a sponsorizat Complexul Energetic Oltenia simpozionul din Statele Unite ale Americii, la care a fost Ciurel. CEO a plasat pe site următorul răspuns: „Complexul Energetic Oltenia nu sponsorizează  nicio persoană fizică sau juridica pentru deplasarea în SUA, in vederea participării la US Romania Business Forum – Octombrie 2013. CE Oltenia nu a făcut astfel de sponsorizări nici pentru  alte cazuri similare”. Bun, interesant de ştiut, dar nu asta era întrebarea. Nu ne interesează dacă aţi plătit avionul sau vaporul cuiva până în State, ci suma cu care Complexul Energetic Oltenia a contribuit la organizarea acestei întâlniri de afaceri. Pentru că pe afişul organizatorilor, CE Oltenia este trecut „Major sponsor”, iar celelalte companii care s-au mulţumit cu „platinum sponsor” au plătit 10.000 de euro,”golden” 5.000 euro, iar „silver” – 2.500 euro. Cum CE Oltenia a fost singurul „major sponsor”, este normal să ne intereseze pe câţi bani, nu neapărat că cheltuiala ar fi nejustificată. Bune sau rele, Pandurul vă va prezenta de fiecare dată punctele de vedere ale conducerii CE Oltenia, iar cu timpul vor ieşi toate la iveală. Inclusiv cât i-a costat pe mineri şi energeticieni experienţa americană a şefilor lor.

Şi acum întrebarea pentru Ciurel: Câţi bani a cheltuit clubul Energia pe medicamentele luate de la Califarm? Ştiind că Ciurel ar vrea să dea dovadă de transparenţă la Pandurii, dar nu poate de Condescu, suntem convinşi că va pune pe site nu doar răspunsul la această întrebare, ci va prezenta situaţia financiară de la Energia, exact aşa cum ar vrea să o primească de la Pandurii. Că poate Condescu nu pricepe ce anume îi cer ăştia, de nu le dă actele de atâta vreme.

Vizualizări: 180

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: