Învăţătorii au cinci zile să aleagă manualele elevilor

Învăţătorii gorjeni au la dispoziţie cinci zile pentru a selecta manualele elevilor de clasa I şi a II-a, după ce Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Gorj a distribuit de ieri cataloagele pe suport de hârtie. Potrivit inspectorului şcolar Ion Popescu, fiecare şcoală este liberă să selecteze editura pe care o consideră potrivită. La finalizarea termenului de cinci zile, Inspectoratul Şcolar Judeţean Gorj va transmite comanda Ministerului Educaţiei.

Învăţătorii trebuie să aleagă care este manualul pe care şi-l doresc la clasă pentru elevi. Manualele pot fi consultate şi pe site-ul manuale.edu.ro, fără a fi nevoie de parolă sau cont. Tot începând de ieri, elevii, părinţii, profesorii şi oricine este curios poate accesa aceste manuale pe internet. „Am primit şi noi cataloagele pe suport de hârtie şi le-am distribuit în şcoli pentru selecţie. Învăţătorii au cinci zile la dispoziţie să facă o selecţie, fiecare şcoală selectează editura pe care o doreşte după care se face centralizarea la nivel de judeţ, iar noi vom transmite comanda la Ministerul Educaţiei”, a declarat Ion Popescu, inspector şcolar. Editurile selecţionate de învăţători vor tipări şi vor distribui manualele în variată print Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj.

Manualele, tipărite până în noiembrie

Potrivit celor de la ISJ, elevii vor avea manualele pe bancă cel târziu la sfârşitul lunii noiembrie. Manualele selecţionate de învăţătorii gorjeni trebuie să corespundă nivelului de pregătire al clasei. În momentul de faţă, învăţătorii se descurcă cum pot la clasă, micuţii fiind nevoiţi să înveţe de pe manualele vechi. „Lucrează pe nişte auxiliare compatibile cu clasa I şi a II-a iar din manualele vechi, învăţătorii selectează conţinuturile compatibile cu cerinţele şcolare pentru clasa I şi II”, a declarat Ion Popescu.

MODIFICĂRI

Reprezentanţii ISJ Gorj au mai precizat că începând de anul viitor se vor modifica şi manualele de clasa a III-a, iar peste doi ani cele de clasa a IV-a. Ministerul Educaţiei a cerut sprijinul învăţătorilor în acest sens. „De la anul se schimbă manualele de clasa a III-a şi peste doi ani cele de clasa a IV-a. Învăţătorii consultă programa şi pot veni cu îmbunătăţiri”, a declarat Ion Popescu, inspector şcolar.

Ministerul anunţă că noile manuale digitale pentru clasele I şi a II-a pot fi deja utilizate la clasă, acolo unde copiii au acces la Internet.

Vizualizări: 138

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: