Învăţătorii şi educatorii fără facultate, plătiţi ca profesorii

Învățătorii și educatorii din județul Gorj vor deveni profesori chiar dacă nu au studii superioare. Asta înseamnă bani mai mulți în buzunarele celor care se vor numi de acum încolo profesori pentru învățământul preșcolar sau pentru învățământul primar. Pentru a le fi echivalate competențele, cei aflați în această situație trebuie să depună un dosar la nivelul unităților de învățământ de care aparțin și să susțină o probă practică.

Învățătorii și educatorii din județul Gorj vor fi remuneraţi ca profesori chiar dacă nu au absolvit vreo facultate. Echivalarea se va realiza în baza unei grile de punctaj, ce va fi evaluată la nivelul Inspectoratului Școlar Județean  (IȘJ) Gorj de o Comisie județeană numită de inspectorul școlar general. Reprezentanții instituției spun că dosarele absolvenților cu diplomă ai liceului pedagogic sau ai unei școli postliceale pedagogice vor fi echivalate la nivelul ISJ Gorj, iar cei care au finalizat colegiul sau institutul pedagogic cu durata de trei ani vor trimite dosarele la universități.

Termen, 25 noiembrie

Inspectorul școlar Liliana Andrițoiu spune că pentru echivalarea competențelor profesionale educatorii, institutorii, învățătorii, maiștrii instructori sau antrenorii care au terminat liceul cu diplomă de bacalaureat sau școala postliceală trebuie să întocmească un dosar, ce va fi depus la nivelul unităților școlare până la data de 25 noiembrie. Ulterior, dosarele vor fi înregistrate la nivelul IȘJ Gorj până pe 30 noiembrie, pentru ca, în perioada 7-9 decembrie să fie organizate probe orale în profilul postului. Dosarele vor fi evaluate la nivelul inspectoratului de o Comisie județeană numită de inspectorul școlar general în intervalul 5-16 decembrie 2011. Lista cu cadrele didactice care îndeplinesc condițiile va fi afișată la sediul inspectoratului pe 19 decembrie. Comisia județeană lucrează pe tot parcursul anului școlar, astfel încât în momentul în care cadrul didactic care dorește să devină profesor  și dobândește cele 100 de credite conform grilei de evaluare va putea să depună dosarul în vederea echivalării.

CONDIȚII

Intră în sistemul de echivalare a competențelor profesionale cadrele didactice care nu au fost sancționate disciplinar și au obținut calificativul ”Foarte Bine” în ultimii doi ani, au obținut definitivarea în învățământ și care au participat la programe de formare continuă sau perfecţionare, avizate de Ministerul Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului.

Vizualizări: 160

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: