Investiţie cu bani de la UE, bună de pus lacătul pe ea

Primăria Târgu Cărbuneşti a făcut cunoscut ieri că se vede nevoită să pună lacătul pe o reţea de apă realizată cu fonduri europene şi inaugurată la sfârşitul săptămânii trecute, motivul reprezentându-l imposibilitatea angajării unei persoane care să răspundă de lucrarea respectivă. Edilii le-au trimis şi o scrisoare mai marilor de la Bucureşti, prin care le cer soluţii la problema în cauză, fiind puţin probabil că se va găsi cineva care să le permită să facă angajări atâta timp cât legea este clară la acest capitol pentru 2010.

Viceprimarul oraşului, Ion Fugaru, a declarat ieri, într-o conferinţă de presă, că instituţia nu are posibilitatea să angajeze un administrator al investiţiei respective din cauza restricţiilor bugetare şi, în consecinţă, reţeaua de apă nu va mai funcţiona prea mult timp, deşi de abia i s-a tăiat panglica inaugurală. Fugaru a precizat că reţeaua de apă din satul Floreşteni a costat 700.000 de lei şi a fost realizată cu fonduri europene, conform proiectul aprobat Primăria trebuind să angajeze o persoană care să răspundă pentru buna funcţionare a investiţiei.

"Nu avem voie să angajăm pe nimeni anul acesta, dar eu nu pot să le spun asta celor de la Uniunea Europeană. Reţeaua merge, apa curge, este bună, dar nu e nimeni care să aibă răspunderea pentru această investiţie. Primăria trebuie să dea raport trimestrial la UE, timp de doi ani, despre cum merge treaba, dar dacă nu putem angaja pe nimeni nici nu putem lăsa reţeaua să funcţioneze aşa de la sine", afirmă viceprimarul.

Serviciul de pompieri nu va mai funcţiona o vreme

Ion Fugaru, preşedinte al PRM Gorj, a declarat că Primăria Târgu Cărbuneşti i-a adresat luni o scrisoare deschisă premierului Emil Boc şi ministrului administraţiei şi internelor, Vasile Blaga, prin care solicită o soluţie la problema respectivă, dar şi la altele. Viceprimarul afirmă că şi Serviciul de Pompieri Civili îşi va opri activitatea până la data de 1 Aprilie întrucât angajaţii acestui serviciu au foarte multe zile libere pe care trebuie să le primească pentru munca suplimentară prestată în 2009. "Nu vrem să fim daţi în judecată şi atunci am decis să le dăm oamenilor posibilitatea să îşi ia aceste zile libere acum, până nu izbucnesc incendiile la vegetaţie. Sunt 7 şoferi şi un şef al serviciului, iar unii au şi câte două luni libere pe care trebuie să le primească. Nu avem cum să le plătim munca suplimentară şi, atunci, le dăm liber până la 1 Aprilie, că altfel ei ne câştigă la instanţă", spune viceprimarul din Târgu Cărbuneşti. Orele suplimentare au fost efectuate din cauza numărului mic de angajaţi care lucrează aici. O singură persoană este atât şofer cât şi pompier. Cei care mai dau o mână de ajutor pompierilor sunt persoanele care primesc ajutor social de la primăria oraşului, iar astfel sunt scutite de la alte munci. „Sunt singur de serviciu ui vă daţi seama că este foarte greu. Eu sunt şi telefonist şi şofer şi cel care trebuie să stingă incendiul în caz de nevoie”, declară Dumitru Postelnicu, pompier al detaşamentului de pompieri Târgu Cărbuneşti. (M.N)

Vizualizări: 92

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: