Investiţie de o sută de mii de euro la Ciuperceni

O investiţie de peste o sută de mii de euro va începe în scurt timp la Ciuperceni, a anunţat primarul Dumitru Tăloi. Acesta spune că o firmă spaniolă va realiza în comună un parc de panouri fotovoltaice unde vor lucra un număr de 80 de persoane.

Primarul Dumitru Tăloi a declarat ieri că singurele venituri ale comunei sunt cele realizate din taxe şi impozite, în jur de două miliarde de lei vechi. Acesta speră că bugetul comunei va creşte deoarece o firmă spaniolă a obţinut toate autorizaţiile pentru a dezvolta o afacere pe o perioadă de 25 de ani.  Este vorba despre un parc de panouri fotovoltaice. „Chiar zilele trecute am primit scrisoare de la firma spaniolă că în perioada 1-15 februarie reprezentanţii firmei vor veni la Gorj şi vor începe lucrările“, a declarat Tăloi. Acesta a menţionat că aici vor lucra un număr maxim de 80 de persoane, localnici din Ciupeceni.

Spaniolii au concesionat terenuri de la cetăţeni, pe o perioadă de 25 de ani, la un preţ de 200 de euro pe hectar. În total, firma a concesionat 90 de hectare.  Centrala fotovoltaică va avea o capacitate de 30 MW.

PROIECT

O astfel de iniţiativă are şi primarul din Bumbeşti Piţic, Michi Nioaţă. Primăria intenţionează să atragă fonduri europene pentru construirea unui parc fotovoltaic pentru a reduce factura la energia electrică şi apa caldă.

Vizualizări: 185

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: