Investiţii de 8000 de miliarde la CE Turceni

Conducerea Complexului Energetic Turceni luptă pentru finalizarea investiţiilor de mediu pentru a se conforma normelor Uniunii Europene. Până în momentul de faţă, investiţiile pentru 2010 sunt realizate în proporţie de 70%.

Directorul companiei, Octavian Graure, a declarat că investiţiile din 2010 se ridică la 8000 de miliarde de lei. „Începând cu anul 2010, 2011 şi 2012 activitatea noastră se va axa pe continuarea investiţiilor necesare pentru ca în 2013 să ne conformăm condiţiilor de mediu. În acest sens vă spun că s-a încheiat contractul de şlam dens, investiţie necesară pentru condiţiile de mediu, s-a încheiat contractul de desulfurare, contract încheiat pe 3 ani şi jumătate, s-au obţinut fonduri de la BERD pentru modernizarea blocului 6 şi urmează să obţinem un credit pentru modernizarea blocului 3, deoarece desulfurarea se va aplica numai pentru blocurile modernizate. Fondurile pentru 2010 au fost de 8000 de miliarde”, a declarat directorul general al CE Turceni, Octavian Graure.

În momentul de faţă complexul funcţionează cu patru blocuri energetice la capacitate maximă, urmând ca în zilele următoare să funcţioneze şi cu cel de-al 5-lea bloc.

Producţie record în octombrie

Investiţii au fost realizate şi în domeniul minier, respectiv la carierele Jilţ Nord, Jilţ Sud şi subteran. „Am alocat mare parte din bani pentru investiţii şi pentru colegii din minerit, deoarece la nivelul lunii a 6-a, având în vedere producţia scăzută de cărbune, datorată faptului că nu am produs energie electrică, am ajuns la un preţ de cost de 80 de lei. Prin producţia obţinută din august încolo s-a ajuns la un preţ de cost de sub 50 de lei pe tona naturală. Investiţiile din minerit s-au făcut atât pe partea de producţie cât şi pentru salariaţi, modernizarea unor vestiare, drumuri. Vreau să precizez că în luna octombrie am avut o producţie record a acestui an, de 750.000 de MW”, a declarat Octavian Graure.

Vizualizări: 142

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: