Investiţii de milioane de euro la Motru pentru producerea energiei electrice

Proiectul privind realizarea unui studiu de oportunitate pentru o serie de investiții la Uzina de Agent Termic și Alimentare cu Apa (UATAA) Motru a trecut marți cu unanimitate în Consiliul Local. Așadar, consilierii locali și-au dat acceptul ca firma germană să facă un studiu pentru a vedea dacă se apucă sau nu să investească în uzină cu scopul de a mări producția de megawatti. Primarul municipiului Motru, Dorin Hanu, a declarat ieri că în cazul în care studiul se va dovedi oportun, germanii se vor obliga să investească zece milioane de euro în următorii cinci ani la UATAA.

Consiliul Local Motru va încheia cu investitorii străini un parteneriat public-privat numai dacă rezultatul studiului va fi unul favorabil. Ulterior va fi semnat un contract prin care germanii se obligă să investească la UATAA zece milioane de euro în următorii cinci ani iar UATAA, respectiv Consiliul Local Motru, se obligă să pună la dispoziție partea de logistică și terenuri. ”Interesul este să producem mai multă energie electrică, să ajungem de la 5,5 megawatti pe zi la 22 megawatti pe zi. În contract se va stipula unde se vor investi cele zece milioane de euro, ce avantaje vor avea ei în urma acestor investiții. Proiectul privind studiul a trecut, a fost dorința consilierilor locali de a colabora cu această firmă”, a declarat Dorin Hanu, primarul din Motru.

Clauze contractuale

Clauzele contractuale vor fi stabilite imediat după ce studiul de oportunitate va fi finalizat. Primarul Dorin Hanu a precizat că trebuie să fie avantaje de partea ambilor parteneri. ”Nu va fi nimic ascuns, avantajele fiecăruia vor fi trecute în contract. În plus, contractul va trece tot prin Consiliul Local, nu se face nimic fără știrea Consiliului Local. Ei ne-au cerut să facem cât mai repede demersurile pentru studiu pentru ca ei să poată contracta firma care se va ocupa de studiu”, a adăugat primarul Hanu.

Vizualizări: 132

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: