Investiţii de milioane de lei în derulare la Runcu

Primăria comunei Runcu are în derulare mai multe proiecte de interes major pentru cetăţenii comunei, atât pe fonduri guvernamentale, cât şi de la bugetul local, în valoare de circa 4 milioane de lei. Trei tronsoane de drum vor fi asfaltate în următoarele luni, o parte din lucrări fiind deja efectuate. De asemenea, primăria a dispus şi extinderea reţelei de iluminat acolo unde au fost construite case noi.

Trei tronsoane de drum vor fi modernizate până în luna iunie a anului viitor. Unul dintre acestea, din satul Valea Mare, a fost asfaltat în două straturi, urmând ca la sfârşitul acestei săptămâni să fie marcat corespunzător. Investiţiile se realizează pe fonduri guvernamentale, spune primarul comunei Runcu, Adi Cîmpeanu. "Proiectul este pe OUG 28, finanţat de Guvernul României, prin Ministerul Dezvoltării, şi prevede modernizarea drumurilor de interes local. Proiectul implică mai multe tronsoane de drum din comuna Runcu, în satele Dobriţa şi Suseni, Bâlta şi Valea Mare. Toate drumurile au fost balastate, s-au făcut rigolele betonate, s-au făcut podeţele, podul din satul Suseni, s-au pregătit cu piatră spartă. În cursul lunii noiembrie am reuşit asfaltarea a 1.3 km în satul Valea Mare, covor asfaltic în două straturi. În cursul săptămânii viitoare ne vom pregăti pentru asfaltarea drumului din satele Suseni şi Dobriţa, de 1.5 km. Am primit banii, aproximativ 3.5 milioane lei. O pare din sume vor fi plătite anul acesta, iar restul în cursul anului 2016", a declarat Adi Cîmpeanu, primarul comunei Runcu.

Sectorul de drum de la Liceul de la Bâlta până la intersecţia cu biserica, sector care era betonat, a fost frezat. De asemenea, pe o porţiune de 1km, tot pe acest tronson, autorităţile au dispus extinderea părţii carosabile de la o lăţime de 5 m la 5,50 m. Autorităţile locale spun că şi acest tronson de drum va fi asfaltat în două straturi, însă, anul viitor, asta pentru că vor să vadă mai întâi cum se comporta la trafic casetele realizate pentru extinderea părţii carosabile. Va mai fi asfaltat şi un alt tronson din satul Valea Mare, cunoscut ca Uliţa Pocăiţilor, care momentan a fost pietruit.

drum_asfaltat_Valea_Mare_Runcu

Lucrări importante şi pe fonduri de la bugetul local

Veşti bune pentru cetăţenii satului Răchiţi, care au ridicat case în ultimii ani. Primăria a alocat suma de 250.000 lei pentru a le asigura iluminat stradal şi casnic. „Tot săptămâna viitoare ne vom apuca de extinderea reţelei de iluminat public şi iluminat casnic în satul Răchiți, limită cu drumul naţional. Este vorba de o extindere de 500 de metri pentru 12 case construite în cursul anilor anteriori. 10 din acestea sunt locuite. Investiţia va fi finalizată până în 15 decembrie", a mai spus primarul Adi Cîmpeanu.

Vizualizări: 207

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: