Investiţiile din Motru, afectate de neplata impozitelor pe salarii

Consiliul Local Motru a aprobat bugetul pe 2011, cu circa 200 de miliarde de lei vechi mai mic decât cel al anului trecut. Primarul spune că a restricţionat foarte mult investiţiile ca urmare a instabilităţii din minerit şi a neplăţii impozitelor pe salarii care reprezintă circa 70% din venituri.

Primăria Motru a restricţionat investiţiile din cauza instabilităţii impozitelor pe salarii. În data de 7 februarie, în cadrul unei şedinţe extraordinare, Consiliul Local a fost aprobat bugetul pentru 2011, care este cu circa 200 de miliarde de lei vechi mai mic de cel din anul trecut. “Pentru anul 2011 am aprobat un buget de 720 de miliarde de lei vechi, cu circa 200 de miliarde mai mic ca cel de anul trecut. Am restricţionat foarte mult investiţiile din cauza instabilităţii din minerit care ne creează probleme în încasarea impozitului pe salarii. În acest an vor fi finalizate doar proiectele începute anterior şi vor fi asigurate cofinanţări pentru proiectele realizate pe fonduri externe. Astfel că vor finalizate lucrările de amenajare a Pieţei Centrale şi cele de asfaltare a drumului de la Horăşti”, a declarat Dorin Hanu, primarul oraşului Motru.

Aproximativ 9000 de cetăţeni din Motru sunt încadraţi în muncă, dintre care peste 6000 lucrează în minerit sau la diverse societăţi care aparţin de SNLO. “Nu avem probleme cu impozitele pe care le plătesc cetăţenii ci cu impozitele pe salarii care reprezintă circa 70% din venituri. De multe ori aceste impozite nu au fost plătite la timp. Aproximativ 3700 de persoane lucrează la SNLO, iar alte 3000 la prestatorii de servicii care aparţin de această societate. SNLO ne livrează impozitele pe salarii în funcţie de cum încasează banii din livrarea cărbunelui şi ca atare problemele lor financiare ne afectează şi pe noi”, a mai precizat Dorin Hanu.

Vizualizări: 88

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: