Investitori italieni, alungaţi de la Tismana

Un investitor italian intenționa să facă la Tismana o micro-hidrocentrală, numai că a renunțat, asta pentru că nu a primit toate avizele necesare. Un investitor care putea să creeze câteva zeci de locuri de muncă și să aducă bani frumoși la bugetul local a fost „alungat” din Gorj de cei de la Apele Române, susține primarul Marian Slivilescu.

Firma italiană dorea să construiască la Tismana o micro-hidrocentrală și în felul acesta erau create câteva zeci de locuri de muncă pentru localnici. Mai mult decât atât, la bugetul local ajungeau bani frumoși din plata impozitelor, dar și a autorizațiilor emise de administrația locală, pentru că investiția italienilor se ridica la aproximativ trei milioane și jumătate de euro. Deși investitorul s-a bucurat de sprijinul autorităților locale, în zona Tismana nu a putut să facă lucrarea. Acest lucru îl nemulțumește pe primarul din Tismana care regretă și acum că s-a pierdut această oportunitate. „Am ratat marea șansă de a avea în Tismana o microhidrocentrală realizată după normele europene, dar și câteva zeci de locuri de muncă. Deja a expirat certificatul de urbanism, iar firma italiană nu a găsit înțelegere la instituțiile statului. Era o investiție de trei milioane și jumătate de euro cu care nu se știe când ne mai întâlnim”, a declarat Marian Slivilescu.

Apele Române au blocat investiția

Primarul din Tismana, Marian Slivilescu, a luat legătura cu investitorul italian care s-a blocat în obținerea unei autorizații de la Apele Române. „Din spusele investitorului nu s-a putut trece de avizele de la Apele Române. Aceștia nu au dat autorizațiile necesare pentru că zona unde trebuia să se facă hidrocentrala a fost prinsă acum 20 de ani în planul de investiții al Hidroelectrica. Se știe că Hidroelectrica este în insolvență și nu mai are acum puterea să facă ceva, dacă în 20 de ani nu a făcut absolut nimic. Din păcate nimeni nu a luat în calcul acest lucru și au pasat răspunderea de la unii la alții.  Este trist că un astfel de investitor este blocate în chichițe birocratice și nu putem să arătăm o altă față a României”, a mai precizat Slivilescu.

Vizualizări: 198

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: