Investitorii încep să plece din Parcul Industrial Sadu

Situaţie critică la Parcul Industrial din Bumbeşti Jiu. De la începutul anului şi până acum niciun investitor nu s-a arătat interesat să închirieze spaţiu în cadrul unităţii. Mai mult, două societăţi care prestau activitate acolo şi-au închis activitatea în ultima perioadă. Directorul parcului, Cristian Toader Pasti, a vorbit despre măsurile pe care le-a luat pentru remedierea situaţiei.

Reporter: Câte firme mai desfăşoară activitate în cadrul Parcului Industrial Sadu?

Cristian Toader Pasti: La momentul acesta sunt 11 firme. Am avut 13 la începutul anului. Două firme şi-au întrerupt activitatea pentru că nu le-au mai mers afacerile, este vorba de un depozit de fier vechi şi de un depozit de prelucrare a lemnului. Ne afectează pentru că una dintre firme a renunţat la o hală de 1000mp. Veniturile erau destul de bune pentru noi şi la momentul acesta încerc să închiriez această hală care este una dintre cele mai bune. Am pierdut vreo 4000 lei, adică 20% din venituri. Cred că mai sunt 3000 de mp de închiriat.

Rep.: Aveţi vreo strategie pentru dezvoltarea parcului?

C.T.P.: Eu am fost în documentare. M-am bazat pe experienţa a 10 parcuri industriale din România, parcuri de succes din diverse zone ale ţării. Am elaborat o strategie adaptată şi la condiţiile judeţului nostru pe care o să o prezint CA-ului şi în AGA într-o săptămână sau două şi dacă vom lua anumite măsuri sper să ne dezvoltăm destul de bine. Anul trecut a fost prima dată când am primit fonduri de la Consiliul Judeţean şi am făcut reparaţii curente care erau de strictă necesitate, am modernizat o clădire pentru o fabrică de tricotaje care dă toată producţia la export. Avem 4 firme care fac export aproape 100% şi unde lucrează câteva sute de oameni. Anul acesta nu a venit nimeni să mă întrebe de spaţii, nu ştiu ce se întâmplă. Pe site-ul de prezentare am încercat să facem tot felul de oferte dar se pare că această zonă nu este atractivă pentru investitori. Sper ca, fie prin investiţii dirijate de la nivel central, fie prin investitori aduşi de la conducerea judeţului să reuşim să dezvoltăm cât mai bine parcul industrial.

Rep.: Ce veţi face pentru a promova parcul industrial?

C.T.P.: Am încheiat un contract cu o firmă specializată din Cluj Napoca pentru a încerca să ne prezentăm un pic imaginea în zona de Vest şi Nord pentru că acolo sunt foarte multe parcuri industriale. Investitorii au venit şi ideea este că, dacă nu vor mai găsi acolo loc, poate o să se îndrepte şi spre judeţul nostru. Chiriile la noi sunt foarte mici, există forţă de muncă destul de multă, calificată. Este foarte aproape de Târgu Jiu, avem o universitate deci sunt destul de multe atuuri. Plătim această firmă cu 1400 de lei, bani plătiţi în şase luni.  

Vizualizări: 130

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: