Învinşi de propriile slăbiciuni

Sub privirile şefului Marin Condescu pandurii au pierdut la Mediaş după un meci intens disputat. Gafele din apărare i-au costat scump pe gorjeni care au revenit de la 0 la 2 dar au pierdut în urma unui gol dubios, mingea lui Vitinho depăşind sau nu linia porţii la faza din minutul 67.

Gaz Metan Mediaş – Pandurii Târgu Jiu           3-2  (2-1), spectatori 3.000

Au marcat: Frăsinescu (min. 6), Lazăr (24’-pen.), Vitinho (<-xml:namespace prefix = st1 ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags" />67’) / Lemnaru (42’), Ibeh (54’-pen.).

Gaz Metan Mediaş: Pleşca – Frăsinescu, Lazăr, Markovic (Zaharia, 75’), Vukadinovic (Muth, 46’) – Todea, Issa Ba – Ciprian Petre, Bawab (Nicandro Breeveld, 46’), Avram – Vitinho. Antrenor: Cristi Pustai.

Pandurii: Mingote – Unguruşan (Alex Grigoraş, 82’), Viera, Rada, Vlad (Cardoso, 71’) – Voiculeţ, Pintilii, Nistor – Maxim (Batin 71’), Lemnaru, Ibeh. Antrenor: Petre Grigoraş.

Cartonaşe galbene: Markovic (min.26), Todea (68’), Pleşca (82’)/Viera (24’), Voiculeţ (90’).

Cartonaşe roşii: Frăsinescu (min. 78).

Arbitri: Teo Crăciunescu - Cristian Nica şi Cosmin Vătăman

Gafele i-au costat scump

Pandurii recunoşteau înaintea partidei că Mediaşul are nevoie mai mare de puncte decât ei iar asta s-a văzut la început. Uriaşul Markovic a ratat prima mare ocazie după ce lovitura sa de cap a trecut pe lângă (min.2). Tot Gazul a rămas în atac iar după ocazia mare a lui Avram, ardelenii au deschis scorul după un corner excelent finalizat de Frăsinescu (min.6). Grigoraş a avut emoţii după o problemă medicală acuzată de Pintilii iar prima ocazie la poarta lui Pleşca a venit din partea lui Nistor (min.11). Gorjenii au început să-şi facă jocul obişnuit de pase, unul mai steril însă ca de obicei. Mânate de spectrul retrogradării, gazdele nu au stat pe gânduri şi au dublat avantajul după faultul îndoielnic al lui Viera şi penalty-ul executat de căpitanul Lazăr (min.24). Trupa lui Grigoraş a continuat să construiască migălos dar Ibeh a fost capăt de linie, pierzând toate mingile. Cu toate astea, pandurii au revenit în meci chiar înainte de puază prin reuşita lui Lemnaru după o pasă de manual primită de la Nistor. A fost al doilea gol consecutiv pentru Lemnaru după cel reuşit etapa trecută cu Tg Mureş. Pintilii putea aduce egalarea chiar înainte de pauză dar şutul său nu a prins cadrul porţii.

Nebunie curată !

Pustai a mutat cu 2 piese noi la pauză, Muth şi Nicandro Breeveld care au securizat lacătul gândit de profesorul de matematică de pe banca gazdelor. Pustai n-a luat în calcul însă şi faultul făcut în careu de uriaşul Markovic care i-a pus piedică lui Maxim. Teo Crăciunescu a judecat bine şi a dat penalty, un penalty transformat impecabil de Ibeh. Nigerianul a fost surprinzător desemnat drept executant în ciuda faptului că Pintilii era pe teren. Egalul nu a ţinut prea mult deoarece gorjenii şi-au dat iar cu stângul în dreptul. Vitinho a fost lăsat singur singurel nemarcat în careu, lovitura de cap a acestuia a fost scoasă acrobatic dar ineficient de Mingote iar Rada a ajuns prea târziu pentru a împiedica mingea să treacă de linia porţii. Reluările de la DolceSport nu au putut demonstra dacă mingea a trecut sau nu de linia porţii. Un gol stupid dar extrem de important. Grigoraş l-a aruncat în luptă şi pe Batin iar atacantul venit de la CFR s-a făcut imediat util şi l-a scos din joc pe uriaşul Markovic care a părăsit terenul cu gura plină de sânge. Crăciunescu i-a lăsat pe gazde în 10, eliminându-l pe Frăsinescu după un atac cu talpa pe glezna lui Ibeh. Deşi au jucat cu un om în plus aproape 15 minute, pandurii s-au chinuit să pună presiune pe poarta Gazului. Lemnaru a reuşit să înscrie în minutul 90 dar golul său a fost anulat corect pe motiv de ofsaid. Ciprian Petre a mai nimerit bara în prelungiri dar meciul s-a încheiat 3 la 2. Suficient ca ardelenii să ia o gură mare de oxigen în lupta la retrogradare iar pandurii să dezamăgească încă o dată în deplasări.

„Normal că suntem supăraţi, am plecat de la 0 la 2, meciul părea jucat. Am reuşit să revenim dar am primit iar un gol uşor. A fost un meci plăcut, agreabil dar fragmentat prea des. Am primit goluri prea uşor.” 

Petre Grigoraş, antrenor Pandurii

„Un meci foarte important pentru noi, ştiam că întâlnim o echipă foarte bună, cu pasatori foarte buni. A fost un meci foarte greu chiar dacă nu părea aşa la început.”

Cristi Pustai, antrenor Gaz Metan Mediaş

Vizualizări: 102

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: