Invitație la nemobilizare

Știu, neducându-te la vot îi lași pe alții să aleagă pentru tine. Știu, dacă nu mergi să votezi, nu ai dreptul să te plângi pentru deciziile guvernanților timp de patru ani. Știu, în țări mai civilizate votul e obligatoriu sau, chiar dacă nu e impus prin lege, oamenii se simt obligați să și-l exercite. Dar noi suntem în România. Iar alegerile viitoare (care atât de mult mă interesează încât nici nu știu când se țin) sunt pentru europarlamentare.

E momentul, cred eu. Momentul unui absenteism răsunător. Momentul în care ne coalizăm toți ăștia care până acum invocam importanța prezenței și-a participării la democrație și stăm dracului în casă, în loc să ne mișcăm fizicul până la urne ca să trimitem niște neveste și niște rude la Bruxelles. Să fim serioși: nu-i pasă nimănui de la Bruxelles cine merge acolo să reprezinte România, așa cum nici nouă nu ne pasă cine-i acolo din partea noastră. Locurile alea nu au nici o importanță, ba mai mult, unele partide își trimit la Parlamentul European membrii mai enervanți, de care vor să scape pentru că mai mult le încurcă treburile prin țară. Deci de ce ne-am duce?

Să le arătăm pisica. Să le spunem că nu, nu suntem de acord. Să refuzăm categoric, măcar de data aceasta, să votăm răul cel mai mic. Ce dacă ia PSD-ul 95% pentru că merge lumea de la țară la vot? Să ia, foarte bine. Îi trimitem pe toți roșiii la Bruxelles și îi slăbim pe plan intern. Ce să mai zicem că-i și civilizăm? Voi l-ați văzut pe berbecul ăla de Cătălin Ivan? E clar că omul are nevoie urgent de o cură de occident, e poate ultima lui șansă să înțeleagă ceva din viața asta. Sau s-o vedeți pe Cati Andronescu, când va descoperi că la Bruxelles n-are o „Regie” construită pe un sistem de șpagă și corupție. Și-ar mai fi câțiva de care merită să scăpăm, nu doar de la PSD. Să-i ajutăm, deci. Să nu ne ducem, să nu ne pese. Visul meu (nu știu dacă e posibil, dar cine a zis că visele trebuie să fie și realizabile) este ca Daciana Ponta să ajungă europarlamentare cu două voturi. Al ei și-al lu' tac-su'.

www.mantzy.ro

Vizualizări: 139

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: