Iohannis a câştigat în patru localităţi din Gorj

Victor Ponta a fost votat de 58,29% dintre gorjeni, în timp ce 41,71% dintre alegători l-au votat pe Klaus Iohannis. Chiar dacă în mai multe localităţi din judeţ procentele candidatului ACL au crescut comparativ cu primul tur, Iohannis l-a învins pe Ponta doar în patru dintre ele. Comuna Cîlnic a înregistrat şi de această dată cele mai bune rezultate pentru Klaus Iohannis. Aici aproximativ 60% dintre alegători au votat candidatul ACL.

Klaus Iohannis l-a învins pe Victor Ponta în patru localităţi din Gorj. Diferenţe semnificative s-au înregistrat la: Rovinari (Iohannis- 58,99%; Ponta- 41%); Cîlnic (Iohannis- 59,09%; Ponta- 40,90%) şi Novaci (Iohannis- 57,10%; Ponta- 42,89%). Şi la Arcani candidatul ACL l-a bătut pe Victor Ponta, la o diferenţă de 8 voturi (Iohannis- 50,46%; Ponta- 49,53%), mai exact 438 de voturi Iohannis, faţă de 430 de voturi Ponta.

Primarul de la Cîlnic se declară mulţumit de rezultatul obţinut. „Ne-am menţinut poziţia şi de această dată. Am înregistrat o prezenţă la vot de 90% şi câştigat cu circa 60% din voturi. Ne bucurăm că domnul Klaus Iohannis a ieşit preşedintele ţării şi că localitatea noastră se numără prin localităţile care au contribuit la victoria dumnealui. Mulţumesc locuitorilor comunei Cîlnic pentru efortul lor de a ieşi la vot şi de a arăta ca localitatea noastră este alături de preşedintele ţării. Sper că, din postura de preşedinte, domnul Klaus Iohannis să facă ceva pentru viitorul României, pentru acei tineri care au ieşit duminică noaptea în stradă”, a declarat Dumitru Vulpe, primarul liberal de la Cîlnic.

La rândul său, liderul PNL Gorj spune că se aştepta ca Iohannis să câştige alegerile prezidenţiale, însă diferenţa de 10 procente a fost surprinzătoare. „Am avut încredere că noi vom câştiga aceste alegeri prezidenţiale. Într-adevăr am fost surprins de scorul foarte mare. Ne aşteptam să fie un scor foarte strâns. Şi la Gorj pot spune că scorul este unul bun, ţinând cont că suntem judeţul unde are cariera politică Victor Ponta”, a declarat Dian Popescu.

RESPONSABILITATE

Liderul PDL Gorj speră că Iohannis nu-i va dezamăgi pe români. „În primul rând felicit gorjenii, care au ieşit la vot în număr foarte mare, şi pe colegii mei care au crezut şi au luptat pentru acest rezultat. Realizăm maxima responsabilitate pe care o are Klaus Iohannis pentru a nu dezamăgi românii, fie că sunt în ţară sau în Diaspora”, a declarat Dan Vâlceanu. Acesta a mai precizat că vor începe pregătirile pentru alegerile locale. „Ne pregătim deja pentru alegerile locale care vor reprezenta sfârşitul unui regim care nu a reuşit să aducă un plus în administraţia şi în nivel de trai din Gorj”, spune Vâlceanu.

Vizualizări: 134

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: