Iohannis, după CSAT: Sunt ucişi oameni în apropierea graniţei

Preşedintele Klaus Iohannis a scris, marţi, pe Facebook, că în CSAT s-a evaluat conflictul din Ucraina, arătând că după mai bine de o jumătate de secol de pace, în apropierea graniţelor noastre sunt ucişi oameni iar România are tot interesul ca acest conflict să se rezolve în mod paşnic. ”După mai bine de o jumătate de secol de pace, în apropierea graniţelor noastre sunt ucişi oameni. Alţii îşi părăsesc satele în căutarea unui refugiu. România se află la aproximativ 300 de km de Crimeea, locul unde a început anul trecut modificarea graniţelor stabilite după cel de-al Doilea Război Mondial”, a scris şeful statului pe pagina de socializare.

Potrivit lui Klaus Iohannis, ”avem tot interesul ca orice conflict din această parte a Europei să se rezolve pe cale paşnică”. Preşedintele Iohannis menţionează faptul că în şedinţa Consiliului Suprem de Apărare a Ţării s-a evaluat conflictul din Ucraina şi efectele lui în regiune. ”Am reconfirmat angajamentele asumate de România în cadrul parteneriatelor noastre strategice”, a mai afirmat Klaus Iohannis pe Facebook.

Consiliul Suprem de Apărare a Ţării a făcut, marţi, o analiză a stării de securitate din Ucraina şi implicaţiile pentru România, apreciindu-se că sprijinul consecvent al ţării noastre pentru Ucraina, de la declanşarea crizei, a marcat o deschidere fără precedent a relaţiilor bilaterale. (M.F.)

Vizualizări: 122

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: