Ziarul Pandurul angajează redactori și reporteri. Căutăm oameni curioși să pună întrebări autorităților și personajelor interesante din societate, să scrie povești simple, dar de impact, oameni dornici să învețe o meserie în care fiecare zi e altfel. Cunoașterea Limbii Române este condiție esențială. 

Nu solicităm experiență anterioară în presă, ci doar dorința de a învăța și de a descoperi locul în care trăim. 

Dacă ești interesat să lucrezi alături de noi trimite un CV la redactia@pandurul.ro.

(închide)

Iohannis: Vreau să schimb regulile jocului politic

Preşedintele PNL, Klaus Iohannis, a fost desemnat, luni, candidatul Alianţei Creştin-Liberale (ACL) pentru alegerile prezidenţiale. Iohannis a precizat că, dacă va fi ales şef de stat, va garanta direcţia occidentală, orientată spre Vest, a României, precum şi independenţa Justiţiei, precizând că în aceste două zone va gira parcursul de până acum.

Candidatul ACL la prezidenţiale, Klaus Iohannis, a declarat, luni, că vine din administraţia locală spre Preşedinţia României pentru a schimba regulile jocului politic de până în prezent, el arătând că îşi doreşte mai puţină gălăgie şi mai multă seriozitate în exercitarea funcţiei prezidenţiale. „Eu vin de la Sibiu, din administraţia locală. Unii îmi spun că nu sunt parte a jocului politic de aici din Bucureşti şi nici nu doresc să fiu. Vă spun direct: vin din administraţia locală spre Preşedinţia României pentru a schimba regulile jocului politic de până acum”, a spus Iohannis, în cadrul şedinţei conducerilor PNL şi PDL, la care presa a avut acces.

Iohannis a precizat că, în viziunea sa, preşedintele României trebuie să fie un model de onestitate, echilibru, bună-credinţă şi comportament.„Vreau mai puţin spectacol, mai puţină gălăgie, mai multă seriozitate în exercitarea funcţiei prezidenţiale. Vrem ca după un deceniu de conflict şi scandal să avem un deceniu de corupţie, răzbunare şi incompetenţă? Eu propun României un deceniu de prosperitate şi stat de drept”, a spus Iohannis.

El a spus că este nevoie şi de mai mult respect în exercitarea funcţiei de preşedinte. „Nu o să mă auziţi pe mine adresându-mă premierului decât cu <domnule>, chiar dacă suntem adversari. Reinventarea respectului în viaţa publică e esenţială. De aici pleacă respectul pentru instituţii, pentru cetăţean. Nu putem cere nimănui în lume să ne respecte dacă nu ne respectăm noi înşine”, a spus Iohannis.El a menţionat, totodată, că noul model de politică al instituţiei prezidenţiale este al respectului, seriozităţii, competenţei, rezultatelor.

El a arătat, pe de altă parte, că nu va transforma instituţia prezidenţială într-o instituţie slabă şi că va fi ferm în faţa derapajelor de la statul de drept sau în faţa exceselor politicienilor. „Nu vom transforma Preşedinţia într-o instituţie slabă. Preşedintele trebuie să fie ferm în faţa derapajelor de la statul de drept, în faţa exceselor politicienilor. Şi credeţi-mă, voi fi ferm”, a spus Iohannis.

Vizualizări: 121

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: