Ion Caramitru vine la Târgu Jiu

Împlinirea a 73 de ani de la inaugurarea Coloanei fără sfârşit pe 27 octombrie aduce la Târgu Jiu pe Ion Caramitru, alături de Sorana Georgescu Gorjan. Centrul Municipal de Cultură „Constantin Brâncuşi” organizează două evenimente de excepţie.

Începând cu ora 17, la Centrul de Informare din Parcul Central are loc expoziţia „Istoria unui simbol naţional – Coloana fără sfârşit” alcătuită din fotografii inedite aflate în arhiva familiei Gorjan. „Fotografiile de epocă marchează traseul parcurs de la primele momente ale conceperii şi executării Coloanei fără sfârşit în Atelierele Centrale din Petroşani, până la montarea şi inaugurarea acesteia, la 27 octombrie 1938, la Târgu Jiu în Parcul Coloanei“, se arată într-un comunicat de presă.

Expoziţia va fi vernisată în prezenţa doamnei Sorana Georgescu Gorjan, fiică a celui care a colaborat la înfăptuirea Coloanei fără sfârşit.

În aceeaşi zi, începând cu ora 19, în sala de spectacole a Teatrului Dramatic „Elvira Godeanu” va avea loc un recitalul extraordinar de poezie eminesciană susţinut,  pentru prima oară la Târgu Jiu de marele actor Ion Caramitru, spectacol inedit pus sub titlul sugestiv „Trecut-au anii…”.

Pentru iubitorii de artă trebuie spus că, biletele pentru spectacol au fost puse în vânzare la casa de bilete a Teatrului Dramatic „Elvira Godeanu” din Târgu Jiu şi la Centrul de Informare turistică din parcul Central. (M.M.)

Vizualizări: 126

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: