Ion Cepoi, treizeci de ani în slujba culturii

Ion Cepoi, directorul Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Gorj va fi de două ori sărbătorit în acest week-end. Acesta va aniversa 30 de ani de activitate în domeniul culturii şi va împlini vârsta de 60 de ani. Deşi născut pe data de 13 august, cifră cu ghinion pentru cei superstiţioşi, Ion Cepoi se consideră un om norocos. Fiind unul dintre cei mai importanţi oamenii de cultură pe care i-a avut Gorjul, îşi doreşte să ducă mai departe proiectele începute şi să poată finaliza cărţile la care lucrează.

Ion Cepoi, directorul Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea

Culturii Tradiţionale (CJCPCT) Gorj, va aniversa mâine 30 de ani de activitate în domeniul culturii, iar sâmbătă îşi va sărbători ziua de naştere. Acesta va împlini 60 de ani, iar jumătate din vârstă a dedicat-o culturii. Deşi născut într-o zi de 13, Ion Cepoi se consideră un om norocos. “Niciodată ziua de 13 nu mi-a purtat ghinion. De fapt pot spune că sunt un om norocos: am o familie minunată, am avut parte de colegi şi prieteni extraordinari şi am cunoscut oameni deosebiţi. Cred în Dumnezeu şi în fiecare zi mă rog pentru cei dragi”, a declarat Ion Cepoi. Directorul CJCPCT Gorj îşi va sărbători ziua de naştere alături de familie şi de prietenii apropiaţi. “O să-mi petrec ziua de naştere acasă împreună cu soţia, fiul, viitoarea noră şi câţiva prieteni apropiaţi. Nu sunt adeptul petrecerilor şi niciodată nu am făcut un caz din ziua mea de naştere”, a precizat Ion Cepoi.

BIOGRAFIE

Gorjean după tată şi bucovinean de la Cernăuţi, din partea mamei, Ion Cepoi a predat Limba şi literatura română imediat după terminarea Facultăţii de Litere „Alexandru Ion Cuza” din Iaşi. Şef de promoţie pe ţară la secţiunea română-italiană, acesta a predat la Sulina, judeţul Tulcea până în 1981 când s-a întors la Târgu Jiu. În acest an a devenit directorul Casei Municipale de Cultură Târgu Jiu. 

CARIERĂ

Membru al Uniunii Scriitorilor Români, autor a peste 19 cărţi de poezie, romane şi istorii culturale, secretar literar al Teatrului Dramatic „Elvira Godeanu” şi iniţiator al câtorva programe şi proiecte internaţionale, Ion Cepoi a redat Gorjului valoarea culturală de care avea nevoie.

DORINŢE

Ion Cepoi îşi doreşte să fie sănătos şi să aibă putere de muncă pentru a putea duce mai departe proiectele începute. “Voi încerca să finalizez cele 5-6 cărţi la care lucrez şi care se află în diferite stadii de redactare. Două dintre acestea sunt cărţi de literatură pură, iar celelalte sunt legate de istoria Gorjului“.

Vizualizări: 284

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: