Ion Fugaru vrea să înfiinţeze Liga Agenţilor Economici

Ion Fugaru, viceprimarul din Cărbuneşti, vrea să înfiinţeze Liga Agenţilor Economici din Gorj, pentru ca aceştia sa se poată apăra mai bine de controalele abuzive! Viceprimarul de la Târgu Cărbuneşti a iniţiat acest proiect după evenimentele de care a avut parte in ultima perioada, acuzând oamenii legii că au făcut exces de zel în dosarul de evaziune fiscală, în care soţia acestuia a fost audiată şi amprentată ca un infractor.

Ion Fugaru speră ca în Liga pe care o va înfiinţa să se înscrie câţi mai mulţi agenţi economici. Viceprimarul nu este de acord cu unele controale care se fac, de anumite instituţii care vin chitite ori să bage ceva în buzunar, ori să facă un dosar, spune Fugaru. “ La noi controalele se fac după ureche, fiecare vine interesat să obţină ceva în interes personal. Ca la noi nu am mai văzut când intră organul de control să nu mai dea nimeni niciun telefon, să nu mai mişte nimeni, doar nu suntem la puşcărie, suntem şi noi oameni. Modul ăsta de control mă deranjează pe mine şi nu numai, toţi agenţii economicii se vaită de acelaşi lucru, motiv pentru care cred că vor fi mulţi care se vor înscrie“, a declarat Ion Fugaru.

Sediul Ligii va fi la Târgu Jiu sau la Târgu Cărbuneşti

Ion Fugaru spune că obiectivul Ligii Agenţilor Economici din Gorj va fi apărarea intereselor agenţilor economici. Decizia este luată de Fugaru după ce soţia sa, administratorul brutăriei pe care o deţine în comuna Bărbăteşti, a fost audiată şi amprentată de oamenii legii, ca un infractor, într-un dosar de evaziune fiscală cu un prejudiciu estimat la peste 100 de milioane de lei. Pe viceprimarul de la Cărbuneşti l-a deranjat cel mai mult faptul că în acest dosar a fost citată şi fiica sa, care nu are nicio legătură cu firma. În urma acestei întâmplări nefericite, Fugaru vrea acum să înfiinţeze Liga Agenţilor Economici. “Numai după ce am anunţat acest proiect m-au sunat cel puţin 15 agenţi care au spus că se vor înscrie. Consider că trebuie să fie cineva care să îi apere şi pe ei“, a declarat Fugaru. Sediul Ligii va fi la Târgu Jiu sau la  Târgu Cărbuneşti. După cum spune viceprimarul, la Târgu Jiu i s-a oferit deja un spaţiu.

Angajează avocat

Drepturile agenţilor economici vor fi reprezentate de un avocat care va fi angajat în cadrul Ligii. Rolul avocatului va fi acela de a-i învăţa pe agenţi cum să se comporte în faţa organelor de control şi care le sunt drepturile. Pentru ca acest lucru să fie posibil însă, cei care se vor înscrie vor trebui să plătească o cotizaţie lunară de un milion de lei vechi, pentru a fi plătită chiria spaţiului şi avocatul. Conducerea Ligii va fi formată dintr-un consiliu coordonator format din 5 reprezentanţi, care se vor ocupa de diferite domenii.

Vizualizări: 96

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: