Ion Işfan ţine la secret noii directori de şcoli

Inspectoratul Şcolar a numit zeci de directori noi de şcoli la 1 septembrie. Inspectorul general Ion Işfan s-a făcut însă stăpân pe moşia învăţământului gorjean şi refuza să dea publicităţii numele noilor directori. Susţine doar că s-a consultat cu aleşii locali, dar a fost contrazis de primul primar care ne-a ieşit în cale.

În data de 31 august, la cei peste 200 de directori de şcoli din Gorj le-au expirat delegaţiile. Doar directorul din Bâlteni a scăpat de emoţii pentru că este singurul care a dat concurs pe post. Cu delegaţiile expirate, mulţi directori  au fost schimbaţi deja din funcţii, iar la ceilalţi situaţia este incertă. Puţini au fost cei care au fost pe placul lui Ion Işfan şi au rămas la cârma unităţilor de învăţământ. „La nivelul judeţului Gorj sunt 203 directori. Dintre aceştia unul singur are concurs dat pentru ocuparea postului. Este vorba de directorul de la Bâlteni. Toţi ceilalţi au avut delegaţii care le-au expirat pe data de 31 august. Din cei 202 directori cu delegaţii, la 163 li s-au prelungit delegaţiile, iar restul au fost înlocuiţi”, a declarat Ion Işfan

Lista cu directorii, ţinută la secret

Cu toate că susţine faptul că a consultat cadrele didactice din fiecare unitate şcolară, dar şi primarii din localităţi, Ion Işfan refuză să facă publică lista cu noii sau vechii directori care conduc în anul şcolar 2012-2013 unităţile de învăţământ. După ce le va semna noile delegaţii, Işfan susţine că-i va prezenta în cadrul unei instruiri. „Când s-au făcut noile delegaţii a fost consultat consiliul de administraţie, primarii şi cadrele didactice din şcolile respective, ca să nu fie probleme. Am ţinut cont de propunerile dascălilor şi ale primarilor, dar am luat în calcul realizările fiecărui director şi rezultatele la examenele naţionale. Deocamdată nu pot să vă dau lista cu directorii. Peste câteva zile va avea loc o şedinţă şi cu directorii vechi şi cu cei noi şi acolo îi veţi cunoaşte”, a spus Işfan.

În realitate, funcţiile încă se mai negociază

Deşi Işfan declară că lucrurile au fost stabilite în ceea ce priveşte directorii unităţilor de învăţământ, lucrurile nu stau tocmai cum spune inspectorul şcolar, asta pentru că primarii mai fac încă potecă la inspectorat şi se mai negociază aceste funcţii. De exemplu, la Roşia de Amaradia, directorul nu este stabilit. „ A fost inspectorul la Roşia de Amaradia şi nu s-a stabilit nimic pentru că sunt şapte cadre didactice care vor postul de director. Am venit la inspectorat să găsim cea mai bună soluţie pentru şcoală. Trebuie stabilit directorul care ar putea să facă treabă şi ar putea obţine rezultate bune”, a declarat primarul Liviu Cotojman.

Rămâne de văzut când şi dacă Ion Işfan va face publică lista cu noii directori.

Vizualizări: 152

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: