Ion Pisc nu vrea locul lui Medinţu. L-a refuzat şi în 2012!

Directorul Termocentralei Rovinari, Ion Pisc, a declarat ieri la Radio Infinit că nu îşi doreşte postul ocupat de Aurel Medinţu, pe care de altfel l-a refuzat şi în anul 2012, când s-a creat Complexul Energetic Oltenia. Pisc a vorbit ieri şi despre problemele cu care se confruntă compania în această perioadă, consumul scăzut de energie şi concurenţa de pe piaţă.

Rep. : Sunteţi interesat să ocupaţi postul lăsat liber de Aurel Medinţu?

Ion Pisc: Nu mă interesează, eu am spus fără să dezvolt chestia asta. Nu m-a interesat nici la început, în 2012, unde am fost solicitat pentru asta. Am fost vreo patru luni la Turceni, dar am fost aşa ca să fiu, dar am venit înapoi, nu mi-a plăcut, sunt ataşat de Rovinari, de 35 de ani lucrez aici, am o expertiză în sistem. Nu mă interesează. Eu îmi doresc să fiu în continuare la Rovinari, vă spun că în 2012 eu am vrut să rămân la Rovinari.

Rep.: Cum se prezintă piaţa de energie în prezent?

Ion Pisc: Din păcate, cererea de energie a scăzut în fiecare an, deci consumul, din păcate, şi nu vorbim de consum utilitar, ci de consumul industrial, care este de bază şi asta nu denotă decât că multe activităţi şi-au diminuat acţiunea ori au fost închise. Eu sunt de acord că şi industria trebuie să se modernizeze încât intensitatea pe unitate de produs energie să fie mai mică. A apărut foarte multă putere pe regenerabile şi au fost totuşi intervale de timp destul de mari când vântul a bătut în rafale destul de mari, iar asta ne-a cam încurcat.

Rep.: Cum se prezintă Termocentrala din Rovinari ca şi eficienţă?

Ion Pisc: Suntem cei mai eficienţi, preţul cel mai mic şi mai e un lucru, noi respectăm şi condiţiile din directivele europene privind mediul. Nicio centrală din ţară nu are problema de desulfurare, problema de pulberi, problema de evacuare în şlam dens terminate, aşa cum sunt la Rovinari. Şi să nu uităm că puterea instalată din sistemul nostru e mai mare decât consumul, dar există concurenţă.

Vizualizări: 141

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: