Ion Ruşeţ: ”Oamenii din zona industrială Sadu se plâng de lipsa locurilor de muncă”

Peste 40% din oamenii cu care a vorbit candidatul PD-L Gorj la Senat în Colegiul 1, Ion Ruşeţ, se plâng de lipsa locurilor de muncă. Asta se întâmplă într-o zonă în care există un parc industrial foarte mare, dar care nu este gestionat de autorităţile locale din zonă aşa cum trebuie. Deşi s-a încercat atragerea câtorva investitori importanţi, mare parte din spaţiile ocupate de parc sunt goale. Toate acestea se întâmplă într-o zonă în care oamenii văd în lipsa locurilor de muncă, principala problemă cu care se confruntă.

Candidaţii PD-L Gorj la alegerile parlamentare din 30 noiembrie în Colegiul 1, la Senat şi Camera Deputaţilor, Ion Ruşeţ, respectiv Adrian Gorun, s-au aflat în cursul acestei săptămâni în localităţile Bunbeşti-Jiu şi Cîlnic, arondate zonei în care candidează. Deşi locuiesc într-o zonă în care există un parc industrial care ar putea crea foarte multe locuri de muncă, peste 40% din oamenii din Sadu cu care au vorbit cei doi candidaţi s-au plâns de lipsa locurilor de muncă, aceasta fiind de altfel, o problemă generală la nivelul judeţului Gorj.

Chiriile mari pe care sunt nevoiţi să le plătească localnicii din această zonă au reprezentat un alt subiect de discuţie şi o problemă pe care candidatul PD-L Gorj la Senat, nu a mai întâlnit-o în niciuna din zonele vizitate până acum, în cadrul campaniei electorale. Oamenii din Bumbeşti-Jiu au mai acuzat şi lipsa de interes a autorităţilor vizavi de asigurarea asitenţei sociale, care lasă de dorit atât în mediul rural, cât şi în cel urban. Ion Ruşeţ le-a spus celor ce locuiesc în Bumbeşti Jiu că locurile de muncă nu ar trebui să reprezinte o problemă într-o zonă în care există un parc industrial cum este cel de la Sadu. „Aici, avem un parc industrial care ar putea fi folosit pentru crearea câtorva sute de locuri de muncă. Problema este că nu avem investitori puternici. La acest aspect trebuie să lucrăm, pentru că avem ce fructifica, există spaţiile şi utilităţile necesare desfăşurării unei activităţi economice, în bune condiţii. Trebuie doar să ne implicăm mai mult în atragerea unor investitori puternici, lucru prevăzut în programul politic al partidului pe care-l reprezint”, a precizat candidatul PD-L Gorj la Senat.

Dacă până acum,localnicii din celelalte zone arondate Colegiului 1, vizitate în primele zile de campanie, se plângeau de pensiile mici, la Sadu, şi alocaţiile copiilor sunt considerate foarte mici şi insuficiente pentru a creşte un copil, cu banii luaţi lunar de la stat, putându-se asigura cel mult pâinea de zi cu zi. Şi această problemă a fost reţinută de candidaţii PD-L care au în vedere realizarea unor conturi educaţionale pentru copii, cu contribuţia statului şi a altor donatori.

Vizualizări: 85

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: