Ion Ruşeţ vorbeşte ca un director, nu ca un lider de sindicat

Schimbare totală de atitudine la preşedintele de onoare de la Sindicatul Jilţ Turceni, Ion Ruşeţ. Dacă în mai 2013 vorbea că la CE Oltenia este un management incompetent, care nu ştie să vândă energie, în luna mai a anului 2014 lucrurile stau altfel, iar Ruşeţ arată multă înţelegere. Ba mai mult, spune că el nu se pricepe la vânzarea de energie.

Liderul Ruşeţ spune că ar fi mai simplu dacă energia s-ar vinde la tarabă. „O ştim cu toţii, au fost multe acuzaţii că managementul nu este capabil, că nu se vinde energie. Domn’le, energia nu se vinde la tarabă. Dacă s-ar vinde energia la tarabă probabil am rupe o mie de angajaţi, i-am pune la o tarabă să vândă energie. La vânzarea de energie puţini se pricep. Eu de exemplu nu mă pricep şi nu există în sindicate specialişti în vânzare de energie. (...) Minerii nu au nicio vină (n.red- că nu se vinde energie) dar putea să vină şi măsura. Vă daţi seama ce ar înseamnă să spună un management nu ne trebuie decât 17 milioane de cărbune, haideţi să facem reduceri. Nu suntem de acord cu disponibilizările“, a declarat Ion Ruşeţ la un post local de televiziune.

Întâmplător, printre cei care au acuzat managementul de incompetenţă a fost chiar el, pe vremea când era la alt sindicat. În faţa a 4.000 de mineri care au protestat în 2013 împotriva conducerii CE Oltenia, Ion Ruşeţ spunea că în planul de management al lui Ciurel se vorbeşte de peste două mii de concedieri şi că CE Oltenia are o conducere incompetentă. „În ciuda presiunilor şi ameninţărilor făcute de acest sistem mafiot, am demonstrat că suntem uniţi. Suntem aici în piaţă, iar lângă noi sunt mii de colegi aflaţi la locul de muncă. Este un moment de solidaritate care nu s-a mai întâlnit în acest deceniu“, spunea Ion Ruşeţ, pe atunci prim-vicepreşedintele Federaţiei Naţionale Mine Energie.

ZERO

Reducerea pieţei pentru termocentralele pe cărbune nu mai e singura problemă a companiei. La CE Oltenia se duce o politică de presiune continuă a salariaţilor pe care Laurenţiu Ciurel abia îi mai poate plăti, 80% din fronturile de lucru sunt blocate sau urmează să fie din cauza lipsei exproprierilor, iar investiţiile în companie sunt zero! Iar sindicatele la fel!

Vizualizări: 135

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: