Iordache nu a fost transferat niciodată la Pandurii

Transferul lui Iordache la Pandurii nu s-a produs efectiv niciodată, jucătorul evoluând la Târgu Jiu pe baza contractului de împrumut perfectat acum doi ani. Marin Condescu a prezentat sâmbătă documentele oficiale din acest caz, arătând inclusiv legitimaţia lui Ilie Iordache care demonstrează clar că acesta nu a revenit niciodată la Dinamo ca să poată fi cedat definitiv la Pandurii. Mai mult, preşedintele gorjenilor a venit cu noi dezvăluiri legate de cazul Vranjkovic în care Dinamo a încercat să „dribleze” regulamentele şi să nu mai plătească nimic celor de la Pandurii. Aceştia au avut însă o mare surpriză – au atât de mult de plată, pe baza unei clauze referitoare la penalităţi, încât  pot să renunţe la ideea de a mai primi vreun ban de la Pandurii pe Iordache, în cazul în care echipa din Târgu Jiu l-ar mai dori pe acesta.

Reporter: Ce reclamă exact acum Pandurii în cazul diferendului cu Dinamo şi de ce Dinamo cere neprogramarea în campionat a echipei gorjene?

Marin Condescu: Am purtat o lungă corespondenţă cu Dinamo să îşi achite uiltima rată din transferul lui Vranjkovic, în valoare de 100 000 de dolari în perioada martie 2007 – mai 2007 când a fost ultimul termen. Deci s-a recunoscut şi la finalul anului 2007 de către Dinamo că au să ne plătească aceşti bani dar nu i-au plătit. În momentul când nu am mai reuşit pe calea amiabilă să ne înţelegem cu ei şi ne-a fost respinsă acţiunea noastră, am apelat şi noi la Comisia pentru Statutul Jucătorului depunând acolo toată documentaţia.  Ne-a fost respinsă acţiunea noastră datorită faptului că în regulamentul FRF se specifică faptul că după un an de zile, dacă nu ai informat comisia de specialitate se prescrie această datorie. Deşi în legea fiscală din România se prevede un termen de trei ani.

Rep.: Dinamo a reclamat însă un alt caz cel al lui Ilie Iordache, despre care acum spuneţi că nu a mai fost transferat definitiv de Pandurii...

M.C.: În această perioadă noi am împrumutat în 2006 de la Dinamo Bucureşti pe Ilie Iordache iar în 2007 am încheiat un ultim acord de transfer pentru un împrumut de doi ani valabil până în iunie 2009. Având în vedere această datorie pe care o avea Dinamo de plătit pentru Vranjkovic şi dorinţa lui Eugen Neagoe de a-l transfera definitiv pe Iordache la Pandurii, am început procedura de transfer, după ce Dinamo Bucureşti a renunţat la serviciile lui în iulie 2008, să-l transferăm definitiv. Am încheiat o înţelegere între Dinamo şi noi, să găsim cea mai bună soluţie de compensare a datoriei pe care ei o aveau la noi pentru Vranjkovic şi noi la Dinamo pentru Iordache, diferenţa în plus sau în minus fiind acoperită de echipa care avea în urma acestor negocieri de plătit.

Rep.: Dar Iordache a fost sau nu transferat definitiv de Pandurii?

M.C.: Dinamo Bucureşti a emis un acord de transfer care nu a fost acceptat de către noi până nu definitivam negocierile privind plata pentru jucătorul Vranjkovic. Dar comisia a judecat separat pe documentele depuse de Dinamo cazul Iordache. În luna ianuarie am încercat o reconciliere şi am arătat celor de la Dinamo că sunt multe nereguli în actul pe care ei l-au emis şi am ajuns la un acord ca jucătorul să se întoarcă înapoi la Dinamo, noi urmând să plătim doar 100 000 de euro pentru toată perioada cât a fost folosit la Pandurii, lucru cu care am fost de acord şi am şi plătit o parte din această sumă. La sfârşitul lui ianuarie jucătorul s-a răzgândit la fel şi Dinamo care a spus că dacă jucătorul nu este la echipă până la sfârşitul lui ianuarie cade această înţelegere a noastră.

Rep.: Totuşi cum s-a ajuns atunci ca pandurii să fie neprogramată în campionat?

M.C.: Comisia a decis că noi nu avem dreptul la transferuri în luna februarie şi să nu fim programaţi în campionat până când nu plătim la Dinamo această datorie. Noi am refuzat în continuare să plătim aceşti bani şi am încercat să găsim o soluţie pe calea negocierilor. Inclusiv în Antalya m-am întâlnit de 2-3 ori cu domnul Borcea pentru a găsi o soluţie prin care să ieşim din această situaţie prin negocierile pe care urma să le purtăm. N-am reuşit să ajungem la un rezultat final şi când a apărut ultima decizie a comisiei de a nu ne programa în campionat, noi am informat că s-a luat această decizie pe baza unor documente pe care noi, clubul Pandurii Târgu Jiu, nu ni le-am însuşit.

Rep.: Dacă este aşa atunci de ce Pandurii nu s-a adresat comisiilor în cazul Vranjkovic?

M.C.: Noi nu am ieşit în presă şi nu am folosit cuvinte grele dar îi înţelegem şi pe cei de la Dinamo şi pe domnul Borcea care se aştepta acum să  ne păcălească, pentru  ca noi să plătim banii pe Iordache fără ca ei să plătească nici un ban pe Vranjkovic, uitând practic în toate declaraţiile de această datorie veche pe care o au la noi, care eu cred că acum este în jurul a 20 de miliarde de lei vechi. Putem cere comisiilor federaţiei ca jucătorul Vranjkovic să vină înapoi gratuit de la Dinamo. Pe Iordache, dacă ne mai dă Dinamo un miliard îl luăm definitiv, dar în acelaşi timp îl şi lăsăm să plece liber de contract. Noi credem că toate aceste documente sunt de partea noastră şi credem că atât federaţia cât şi liga vor lua cea mai înţeleaptă decizie şi vom fi programaţi să jucăm în prima etapă cu Dinamo urmând ca în cadrul comisiilor să se soluţioneze pe cale sportivă acest diferend dintre Pandurii şi Dinamo.

Vizualizări: 94

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: