Iordănescu are mână liberă la transferuri. Vrea 14 noi panduri!

Antrenorul de la Pandurii, Edi Iordănescu, nu va avea vacanţă. Până la începutul viitorului campionat trebuie să găsească soluţii pentru înlocuirea a 14 jucători aflaţi la final de contract, dar şi să omogenizeze jocul echipei. „Duşmanul meu principal va fi timpul”, a spus antrenorul care crede că obiectivul campionatului viitor nu va mai fi salvarea de la retrogradare, ci calificarea în cupele europene.

„Ne aşteaptă un an foarte greu, pentru că nu mai puţin de 13-14 jucători sunt la final de contract. Trebuie să facem o selecţie. Duşmanul meu principal va fi timpul, pentru că pauza competiţională este foarte scurtă. Când schimbi atât de mult ai nevoie de omogenitate, de relaţii de joc”, a explicat Edward Iordănescu.

Antrenorul pandurilor spune că are mână liberă de la conducerea clubului, pentru selectarea viitorilor panduri. „Mulţumesc clubului că am mână liberă totală în ceea ce priveşte selecţia, pentru mine asta e foarte important, este o condiţie de care voi ţine întotdeauna. Aşa este normal, ca antrenorul să fie implicat în selecţie, atunci marja de eroare este mai mică”, a spus Iordănescu. Acesta urmăreşte deja o serie de jucători atât din campionatul intern, cât şi din străinătate. „Avem o listă de jucători şi din competiţia internă, şi din străinătate, pe care îi urmărim. (...) Trebuie să fie un echilibru între jucătorii români şi străini. Dacă aducem prea mulţi jucători din străinătate, perioada de adaptare diferă de la unul la altul. Nu-i cunoaştem nici atât de bine, chiar dacă îi monitorizăm, există riscul să fim neinspiraţi şi atunci încercăm să găsim 5-6 jucători din competiţia noastră şi să aducem în completare jucători din străinătate”.

OBIECTIV

Antrenorul a vorbit şi despre obiectivul echipei în sezonul viitor: „Ne dorim ca la anul Pandurii să fie într-o poziţie mai bună decât în acest sezon, locul acestei echipe este mult mai sus decât ce am avut în acest an. Ne propunem să fim în primele şase, sunt sigur că acesta va fi obiectivul clubului, ne dorim să jucăm în cupele europene”.

Vizualizări: 136

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: