Iriza anunţă trecerea a doi deputaţi de Gorj la PSRO

Deputatul Scarlat Iriza caută să întărească organizaţia Partidului Social Românesc (PSRO) la Gorj, acesta afirmând că din septembrie va avea alături doi deputaţi, doi preşedinţi de organizaţii judeţene şi mai mulţi primari. Iriza crede că PSRO va face o figură foarte frumoasă la alegerile din 2016, declarând că formaţiunea pe care o conduce reprezintă singura şansă de salvare a gorjrenilor şi nu numai.

Rep.: Am văzut că l-aţi desemnat pe Marian Rotaru, primarul din Leleşti, candidat la primăria Târgu Jiu. Credeţi că are şanse?

S.I.: Noi am avut o discuţie de principiu la Alba Iulia, în prezenţa domnului Geoană, şi am stabilit ca Marian Rotaru să fie candidatul nostru la primăria municipiului Târgu Jiu, ţinând cont că el are casă în unul din satele aparţinătoare ale municipiului. A făcut treabă în Leleşti şi vrea să demonstreze că ce a făcut la Leleşti se poate şi în Târgu Jiu.

Rep.: Dânsul nu s-a arătat prea convins să intre în luptă împotriva domnului Cârciumaru?

S.I.: Nu ştiu dacă este hotărât, eu m-am cam supărat puţin că a zis că o să candideze doar dacă nu candidează Cârciumaru, ori un adevărat candidat se bate şi cu Cârciumaru dacă vrea să aibă valoare.

Rep.: Cum staţi cu celelalte organizaţii ale partidului în judeţ?

S.I.: De la 1 septembrie, foarte multă lume se va îndrepta spre a treia variantă, Partidul Social Românesc. PSD, în frunte cu domnul Călinoiu, groparul mineritului şi al energiei, nu mai are credibilitate în Gorj. PNL şi PDL sunt de fapt o adunătură care a tăiat pensiile şi salariile şi a făcut numai nenorociri, deci oamenilor nu le mai rămâne decât a treia cale, PSRO, partid care are în centrul lui omul simplu, pentru că acest partid este un partid de stânga spre extremă stângă şi are de gând să aducă salariile la nivelul Uniunii Europene. Am făcut organizaţii în mai mult de jumătate din Gorj şi voi continua pentru că de la 1 septembrie mai aştept câţiva oameni de valoare în PSRO.

Rep.: Cu cine aţi purtat discuţii?

S.I.: Este vorba de doi deputaţi, doi foşti preşedinţi de organizaţii judeţene, aştept câţiva primari buni. Un nume va fi colegul şi prietenul meu deputatul Vasile Popeangă şi probabil ţinând cont de vârstă sunt dispus să fac un pas mic în spate, să fie dumnealui preşedintele organizaţiei, pentru că e mai bătrân ca mine, e mai hârşit în politică decât mine şi până la urmă vreau ca partidul să aibă o conducere colectivă.

Rep.: Ce şanse credeţi că ar avea acest Partid al Gorjenilor despre care se vorbeşte?
S.I.:
Eu nu cred în construcţia asta politică absolut deloc. Un partid local nu are nicio putere, nu are nicio valoare dacă nu e reprezentat la Bucureşti. Până când nu se vor descentraliza toate instituţiile din ţară nu poate să fie un partid din asta, de buzunar, de judeţ viabil.

Vizualizări: 195

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: