Işfan are propuneri pentru postul de adjunct la ISJ Gorj

Ion Işfan, inspectorul general al Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Gorj, caută înlocuitor pentru Petrică Nanu în funcţia de inspector adjunct. Işfan a spus ieri că va merge săptămâna aceasta la Ministerul Educaţiei pentru a-i prezenta ministrului Sorin Câmpeanu câteva propuneri pentru funcţia lăsată vacantă de Nanu. Cât priveşte inspectorii şcolari care nu au promovat concursul pentru ocuparea acestor funcţii, aceştia vor fi eliberaţi din funcţii, anunţă reprezentanţii inspectoratului.

Ministrul Educaţiei, Sorin Câmpeanu, va numi un nou inspector general adjunct în fruntea Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj cel târziu până luni, 8 iunie. Afirmaţia îi aparţine inspectorului general al ISJ Gorj, Ion Işfan, care a şi mers la Bucureşti cu propuneri în acest sens. ”Fiecare din noi are un înlocuitor. Eu o să discut zilele astea cu domnul ministru şi cu siguranţă unul dintre colegii mei, un profesor din judeţul Gorj va ocupa, sper eu cât mai repede, funcţia de inspector general adjunct la Inspectoratul Şcolar Judeţean Gorj, pentru că e mare nevoie, întrucât se apropie cu paşi repezi examenele naţionale de sfârşit de an. Voi face mai multe propuneri şi sper ca domnia sa să o aleagă pe cea mai bună. Persoana propusă va ocupa acest post pe perioadă determinată până la organizarea concursului, dar nu mai târziu de sfârşitul anului şcolar”, a spus Ion Işfan, inspectorul general al ISJ Gorj.

Întrebat care sunt propunerile pentru postul lăsat vacant de Petrică Nanu, acesta s-a rezumat la a spune că este unul din profesorii titulari din Târgu Jiu. ”Sunt colegi de-ai noştri din învăţământul preuniversitar din Gorj, titulari în unităţile de învăţământ din Târgu Jiu”, a spus Ion Işfan, şeful ISJ Gorj.

Inspectorii picaţi, eliberaţi din funcţii

Petrică Nanu, fostul inspector general adjunct al ISJ Gorj, a demisionat din funcţie încă de săptămâna trecută şi s-a întors la catedră în cadrul Colegiului Economic ”Virgil Madgearu”. ”În primă fază eu discutasem cu dânsul să rămână la ISJ până la sfârşitul anului şcolar, aşa ar fi fost corect să se întâmple pentru că este implicat în organizarea examenelor de final de ciclu, dar săptămâna trecută m-am trezit cu un telefon prin care mă anunţa că şi-a înaintat demisia către minister”, a spus Ion Işfan. Şeful ISJ Gorj a vorbit şi despre inspectorii care nu au promovat concursul pentru ocuparea posturilor de inspectori şcolari de la nivelul inspectoratului. Aceştia vor fi eliberaţi din funcţii după finalizarea perioadei de contestaţii. ”Inspectorii care au participat la concurs şi nu au promovat acest examen vor fi eliberaţi din funcţii şi vor fi numite alte persoane în locul lor. Vineri se încheie perioada de contestaţii”, a spus Ion Ișfan. 

Vizualizări: 140

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: