Işfan nu vrea să ducă învăţământul în sfera politicului

Ion Işfan, inspectorul general al Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Gorj, a refuzat ieri să comenteze declaraţiile preşedintelui Consiliului Judeţean Gorj. Călinoiu a declarat în cadrul unei emisiuni tv că va cere Ministerului Educaţiei să facă o anchetă în instituţia condusă de Işfan ca urmare a unor sesizări. Işfan a declarat doar că la nivelul instituţiei pe care o conduce nu sunt probleme şi că nu vrea ca politicul să afecteze învăţământul gorjean.

Conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj a precizat că afirmaţiile preşedintelui Consiliului Judeţean Gorj, Ion Călinoiu, nu sunt întemeiate şi că activitatea învăţământului gorjean trebuie ferită de sfera politicului. Acesta a refuzat să comenteze atitudinea preşedintelui Călinoiu, spunând doar că el „nu este om politic” şi ca atare „nu vrea să amestece politicul cu învăţământul”.

Călinoiu: „Eu nu am nicio nemulţumire”

Pe de altă parte, Călinoiu a continuat şirul declaraţiilor pe această temă şi ieri când a spus că sunt probleme legate de activitatea Inspectoratului Şcolar Judeţean. „Eu nu am nicio nemulţumire legată de activitatea domnului Işfan, dar am constatat că sunt unele probleme legate de activitatea ISJ, unele pot fi juste, adevărate, altele pot face obiectul clinciului politic. Nu este vorba de a-l analiza noi pe Işfan din punct de vedere politic, ci se pune problema analizării activităţii inspectoratului”, a declarat Ion Călinoiu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj.

Călinoiu a declarat la sfârşitul săptămânii trecute că va solicita Ministerului Educaţiei să facă o anchetă la ISJ Gorj după ce un grup de dascăli nemulţumiţi i-au spus că nu vor vota cu PSD-ul la alegerile din noiembrie, din cauza modului cum este condus învăţământul.  

Vizualizări: 130

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: