Işfan şi Mitescu continuă lupta

După ce a părăsit fotoliul de inspector general adjunct al Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Gorj, Ion Işfan, dă semne de frustrare şi continuă războiul cu actualul inspector general adjunct, Gheorghe Mitescu. Işfan acuză actuala conducere a instituţiei de nerespectarea legii în ceea ce priveşte numărul de posturi desfiinţate în anul şcolar 2010-2011, dar este contrazis de Mitescu.

Işfan acuză conducerea inspectoratului că pentru stabilirea numărului de cadre didactice păstrate în sistem, nu a cerut avizul Consiliului Judeţean. „În luna martie Inspectoratul Şcolar a stabilit planul de organizare a şcolilor şi a cadrelor didactice şi prevedea desfiinţarea a 126 de posturi din învăţământul primar şi gimnazial, iar în septembrie au stabilit un alt plan, care cuprindea 181 de posturi desfiinţate. Şi asta fără avizul Consiliului Judeţean, fapt care este ilegal”, susţine Ion Işfan, membru PSD.

Gheorghe Mitescu îl contrazice însă pe Işfan şi susţine că numărul de cadre menţinute pe posturi a fost pliat pe necesarul de profesori, iar în ce priveşte avizul Consiliului Judeţean, acesta nu era necesar. „Am stabilit într-adevăr în luna martie un număr de posturi desfiinţate. În septembrie s-a constatat că necesarul de cadre este mai mic, de aceea sunt mai multe posturi reduse. Nu avem nevoie de avizul Consiliului Judeţean. Am dus o informare, dar nu ne trebuie avizul lor. Sunt consilier judeţean şi ştiu ce trebuie făcut şi ce nu”, susţine Gheorghe Mitescu, inspector general adjunct ISJ Gorj.

Consilierii judeţeni PSD sunt decişi să facă o întâmpinare către Inspectoratul Şcolar, prin care vor solicita o comunicare cu privire la numărul exact de posturi reduse la nivelul întregului judeţ.

Vizualizări: 128

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: