Își doresc o secție de radioterapie în spitalul din Târgu Jiu

Medicii din Târgu Jiu își doresc secții noi unde să trateze bolnavii care sunt nevoiți acum să își caute vindecarea în alte spitale din țară. O secție de radioterapie dedicată bolnavilor care au afecțiuni oncologice ar putea deveni realitate la Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu, dar aceasta ar putea fi pusă la punct cel mai devreme în doi ani, iar investiția este una uriașă.

Medicul Bogdan Niculescu a vorbit despre intenția autorităților județene de a atrage fonduri ca să poată înființa o secție de radioterapie la nivelul celui mai mare spital din județul Gorj. Aici ar putea veni bolnavii care au afecțiuni oncologice și care acum merg la spitale din Craiova, Pitești, Cluj sau București.

Secția ar urma să aibă cel puțin 25 de paturi. „Ar fi bine să înființăm la nivelul județului o secție de radioterapie. Foarte multă lume cu afecțiuni oncologice, care are nevoie de radioterapie, este nevoită să meargă fie la Craiova, fie la Pitești, sunt câteva locuri în țară unde să aleagă acest tip de tratament, care este un tratament atât curativ, cât și paleativ. Ne-am gândit că o secție cu minimum 25 de paturi ar fi utilă pentru pacienți”, a explicat medicul Niculescu, candidat al PSD Gorj pentru un post de consilier județean.

Înființarea acestei secții presupune fonduri importante, dar și aparatură de ultimă generație. „E o investiție mare. Radioterapie înseamnă accelerator liniar, un tomograf care se pune în același loc. E o investiție care poate să ajungă până la un milion de euro dacă ne gândim pe termen mai lung. Înființarea ei o să ne ia probabil vreo doi, trei ani. radioterapia se adresează numai persoanelor oncologice și este de foarte multe ori curativă. Poate să vindece pacientul”, a mai spus Bogdan Niculescu.

În plus, tot pentru pacienții cu boli oncologice se mai dorește înființarea unei secții noi. „Ne dorim înființarea unei secții de medicină paleativă. Aceasta se adresează pacienților oncologici sau pacienților aflați în stare terminală, pentru a le ușura viața, cât mai au de trăit. Omul va primi calmante, nu va avea dureri, va fi îngrijit corespunzător. În ziua de azi, acești pacienți sunt tratați fie pe Medicină Internă, Oncologie sau ATI. Noi am dori să facem o secție unde să fie îngrijiți pacienții cu aceste probleme”, a mai explicat medicul Bogdan Niculescu, la Gorj TV.

Vizualizări: 1,354

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: